Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου -Πάτρα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ίριδα να πέθανε από παθολογικά αίτια

Ρούλα Πισπιρίγκου -Πάτρα: Ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ίριδα να πέθανε από παθολογικά αίτια
Μετά από περίπου 1 χρόνο από την ημέρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρέθηκε στο επίκεντρο και στην κορυφή της επικαιρότητας, η 34χρονη είναι έτοιμη να απολογηθεί για τους θανάτους της Μαλένας το 2019 και της μικρής Ίριδας το 2021 στην κούνια του σπιτιού της, στην Πάτρα.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλ΄έξης Κούγιας που έχει αναλάβει την υπεράσπιση της 34χρονης, αυτό που ζητάει τώρα, πριν απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου, είναι να κληθούν να καταθέσουν η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου, η καθηγήτρια Ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα και η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου.

Σύμφωνα με το mega και τον Βασίλη Λαμπρόπουλο: «Σε συνέχεια των δηλώσεων του κ. Κούγια, ο κ. Τσαντίρης, ιατροδικαστής, φαίνεται να έχει εκφράσει κάποιες αντιρρήσεις σε ότι αφορά τα ευρήματα στο στόμα της Μαλένας και της Ίριδας αν συνιστούν προσπάθεια ασφυξίας. Πάντως ο κ. Τσαντίρης φαίνεται να έχει καταθέσει να μην υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά των κοριτσιών, Μαλένας και Ίριδας που να εξηγεί το πρόβλημα».

Υπάρχει κι ένας ιατροδικαστής που φαίνεται να έχει καταθέσει ότι σε δείγματα αίματος που έχουν αναλυθεί σε πλακίδια έχει βρει σε μακροφάγα κύτταρα δείγματα αιμοσιδηρίνης. Αυτό σημαίνει, ότι σύμφωνα με το εν λόγω εύρημα ότι η Ίριδα δεν είχε αγενεσία φλεβόκομβου, αλλά έπασχε μάλλον από άλλο αυτοάνοσο νόσημα στον πνεύμονα και στο ήπαρ. Άρα ο θάνατος θα μπορούσε να αποδοθεί σε παθολογικά αίτια.