Ελλάδα

Η κόρη του Τσε Γκεβάρα έρχεται στην Ελλάδα

Η κόρη του Τσε Γκεβάρα έρχεται στην Ελλάδα Φωτογραφία: INTIME
H κόρη του Τσε Γκεβάρα θα βρεθεί στη χώρα μας επ΄ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Τα Άπαντα του Τσε Γκεβάρα» στην ελληνική γλώσσα

Η κόρη του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και λάτρης της Ελλάδας, Αλέιδα, αναμένεται να επισκεφθεί για ακόμη μια φορά τη χώρα μας όπου μεταξύ άλλων θα βρεθεί και στην Πάτρα όπου θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης, Κώστα Πελετίδη,

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων για την επίσκεψη της Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα

Η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του εμβληματικού επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα και Διευθύντρια του «Κέντρου Μελετών Τσε Γκεβάρα» της Αβάνας, θα επισκεφθεί την Πάτρα στις 16 Οκτωβρίου, μαζί με αντιπροσωπεία της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα και θα συναντηθεί στο Δημαρχείο, στις 10 π.μ. με τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ενώ αμέσως μετά θα παραχωρήσουν μαζί Συνέντευξη Τύπου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής στην Πάτρα, θα επισκεφθεί και θα καταθέσει λουλούδια στο μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη στην Πλατεία Παντοκράτορα, ενώ θα ξεναγηθεί και σε ιστορικούς χώρους της πόλης.

Η Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, θα βρίσκεται στη χώρα μας από τις 13 έως τις 21 Οκτωβρίου, προσκεκλημένη εκδοτικού οίκου, με την ευκαιρία της έκδοσης των «Απάντων του Τσε Γκεβάρα» στην ελληνική γλώσσα, καθώς και της 57ης επετείου από τη δολοφονία του επαναστάτη πατέρα της.

«Μου έλαχε η τιμή να είμαι κόρη του Τσε Γκεβάρα. Αυτό δεν σε κάνει ούτε καλύτερο, ούτε χειρότερο άνθρωπο. Όλη μου τη ζωή προσπάθησα να είμαι άξια κόρη του κουβανικού λαού», είπε σε συνέντευξή της το 2022 όταν είχε επισκεφθεί και πάλι τη χώρα μας, η Κουβανή κομμουνίστρια γιατρός, Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, αποδεικνύοντας ότι μόνο κοντά στο λαό μπορείς να είσαι και να νιώθεις ικανοποιημένος άνθρωπος.