Ελλάδα

Κοζάνη: Κοριτσάκι 2 ετών μεταφέρθηκε με πνευμονία στο ΑΧΕΠΑ

Κοζάνη: Κοριτσάκι 2 ετών μεταφέρθηκε με πνευμονία στο ΑΧΕΠΑ Φωτογραφία: Αρχείου
Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης το δίχρονο αδερφάκι από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Σε νεότερες πληροφορίες αναφορικά με το περιστατικό τρίχρονου παιδιού που νοσηλευόταν από χθες στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και χρειάστηκε αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας σήμερα το πρωί, όπως έγινε γνωστό νοσεί και το δεύτερο παιδί της οικογένειας, ηλικίας 2 ετών.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, το ίδιο νοσηλευόταν με το αδερφάκι του στο νοσοκομείο Κοζάνης και σήμερα έγινε διακομιδή του για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, με παρόμοια συμπτώματα και αναπνευστική δυσχέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι το τρίχρονο αδερφάκι του, εισήλθε χθες το βράδυ στην Παιδιατρική Κλινική του Μαμάτσειου με δύσπνοια, αργότερα οι γιατροί προχώρησαν σε διασωλήνωση και σήμερα το πρωί στήθηκε επιχείρηση διακομιδής με στρατιωτικό αεροσκάφος στο “Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης” στην Αθήνα.

Βαρύ περιστατικό γρίπης

Να σημειωθεί πως από εχθές νοσηλευόταν το τρίχρονο παιδί της οικογ΄ένειας με αναπνευστικά προβλήματα και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για πιθανόν βαρύ περιστατικό γρίπης, το οποίο ταλαιπωρεί το παιδί με αποτέλεσμα να κριθεί η διακομιδή του απαραίτητη.

Το νήπιο μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη συνοδεία περιπολικού της τροχαίας αλλά και τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ στο αεροδρόμιο της Κοζάνης.