Ελλάδα

Απογείωση... θρίλερ στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Αεροσκάφος «σηκώθηκε» σε απόκοσμο τοπίο με πυκνή ομίχλη

Απογείωση... θρίλερ στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων: Αεροσκάφος «σηκώθηκε» σε απόκοσμο τοπίο με πυκνή ομίχλη
Μέσα σε σκηνικό ταινίας... θρίλερ έγινε η απογείωση (με αρκετή ώρα καθυστέρηση και σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες) ενός αεροσκάφους από το αεροδρόμιο Ιωαννίνων με προορισμό την Αθήνα.

Μια απογείωση που σίγουρα θα θυμούνται για πολύ καιρό οι επιβάτες έγινε μέσα σε ένα... απόκοσμο τοπίο με πολύ πυκνή ομίχλη από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων.

Ήταν μία πραγματικά πολύ δύσκολη ενέργεια που έδειξε όμως τον υψηλό επαγγελματισμό και την κατάρτιση των ανθρώπων τόσο μέσα στο πιλοτήριο του αεροσκάφους όσο στο αεροδρόμιο της πόλης της Ηπείρου.

Η περιοχή στο αεροδρόμιο των Ιωαννίων είχε καλυφθεί από πυκνή ομίχλη, από νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Ο πιλότος προσπάθησε να εφαρμόσει τους κανόνες απογείωσης με τη βοήθεια οχήματος ασφαλείας.

Όμως η προσπάθεια δεν ολοκληρώθηκε λόγω της περιορισμένης ορατότητας. Έτσι το Airbus οδηγήθηκε σε χώρο του διαδρόμου όπου ανέμενε με ασφάλεια.

Ο Πύργος Ελέγχου, οι τεχνικοί και όλοι οι άνθρωποι της Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο είχαν τεθεί σε εγρήγορση.

Οι μετρήσεις ορατότητας ήταν συνεχείς αλλά κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια.

Όλοι ανέμεναν και πάλι ένα άνοιγμα της ομίχλης για να επιχειρηθεί η απογείωση.

Στις εννιάμισι περίπου το βράδυ, το άνοιγμα αυτό για ελάχιστα λεπτά, ήταν αρκετό ώστε να δοθούν οι οδηγίες και ο πιλότος να προχωρήσει στην απογείωση.

Όσοι βρισκόταν έξω από το χώρο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα φωνάζοντας «μπράβο». Το αεροπλάνο χάθηκε στην ομίχλη κυριολεκτικά αλλά η απογείωση είχε γίνει με επιτυχία.

Κυβερνήτης, συγκυβερνήτης και πλήρωμα ευχαρίστησαν τους ανθρώπους στον Πύργο Ελέγχου και συνέχισαν το ταξίδι για την Αθήνα, όπως αναφέρει το epiruspost που δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο.

{https://www.youtube.com/watch?v=azqPwx2AVlg}

{https://www.youtube.com/watch?v=1v2eNqOyXPE&feature=emb_logo}