Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη έκρηξη στο ρωσικό προξενείο για την ύποπτη σακούλα

Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη έκρηξη στο ρωσικό προξενείο για την ύποπτη σακούλα Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Μια μαύρη σακούλα που εντοπίστηκε πολύ κοντά στο ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις Αρχές - Πυροτεχνουργός προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη για να εξεταστεί το ύποπτο αντικείμενο

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε ύποπτο αντικείμενο που εντοπίστηκε μπροστά από το προξενείο της Ρωσίας, στην οδό Δημοσθένους 3, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Τέθηκε σε εφαρμογή πρωτόκολλο εκκένωσης και ελέγχου, που αφορά τόσο τους δρόμους, όσα και τα κτίρια γύρω από το προξενείο.

Μάλιστα, στο σημείο έφτασε και πυροτεχνουργός, ο οποίος φορώντας ειδική στολή, προκάλεσε ελεγχόμενη έκρηξη, προκειμένου να καταστρέψει το αντικείμενο και στη συνέχεια να ερευνηθεί το περιεχόμενο.

Μέχρι και αυτή την ώρα η περιοχή δίπλα από την πλατεία Αριστοτέλους στην οδό Μητροπόλεως και στη Δημοσθένους παραμένει αποκλεισμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, ένας άντρας που φορούσε μαύρα, περίπου στις 17.00, πέταξε μια μαύρη σακούλα με άγνωστο περιεχόμενο μπροστά στο ρωσικό προξενείο.

Σημειώνεται ότι σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

{https://www.youtube.com/watch?v=s8o60ei0piU&t=12s}