Ελλάδα

Πάτρα: Εξιχνιάστηκε κλοπή κοσμημάτων 1,2 εκατ. ευρώ - Πώς εντοπίστηκε ο δράστης του ριφιφί στο κοσμηματοπωλείο

Πάτρα: Εξιχνιάστηκε κλοπή κοσμημάτων 1,2 εκατ. ευρώ - Πώς εντοπίστηκε ο δράστης του ριφιφί στο κοσμηματοπωλείο Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Εξιχνιάστηκε κλοπή κοσμημάτων αξίας 1,2 εκατ. ευρώ στην Πάτρα - Πώς η ΕΛΑΣ εντόπισε τον δράστη του ριφιφί σε κοσμηματοπωλείο

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, κλοπή που διαπράχθηκε στις 26-02-2023, σε κοσμηματοπωλείο στην Πάτρα. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, έγκλειστος σωφρονιστικού καταστήματος, σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, πρόκειται για 41χρονο Πατρινό που εκτίει ποινή φυλάκισης για υποθέσεις κλοπών και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκμεταλλευόμενος την άδεια που του χορηγήθηκε, ταξίδεψε στην πόλη για να εκτελέσει το «μεγάλο κόλπο».

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος στις 26-2-2023, κατά την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Πάτρα, αναρριχήθηκε στο πίσω μέρος κοσμηματοπωλείου, το οποίο διέρρηξε με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου και αφαίρεσε από τις προθήκες του ρολόγια, αλυσίδες, σκουλαρίκια, δαχτυλίδια και κολιέ, χρηματικής αξίας 1.200.000 ευρώ. Κατά την διαφυγή του κατηγορούμενου, υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, τον εντόπισαν εξωτερικά του καταστήματος και του απέσπασαν ένα σακίδιο πλάτης, στο οποίο όπως διαπιστώθηκε περιέχονταν όλα τα κλοπιμαία, ενώ σύμφωνα με καταγγελία της παθούσας, στα κοσμήματα προκλήθηκαν σημαντικές φθορές, συνολικής αξίας 350.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου και στις 1/3/2023, το πρωί, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, τον εντόπισε καθ΄ ον χρόνο είχε μεταβεί στο Τμήμα Ασφάλειας Καλλιθέας, όπου είχε μεταβεί για να βεβαιωθεί η αυτοπρόσωπη παρουσία του λόγω λήψης επταήμερης άδειας, από το σωφρονιστικό κατάστημα που ήταν έγκλειστος. Στη συνέχεια εκδόθηκε σε βάρος του κατηγορουμένου από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών, ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη κλοπή και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία του κατηγορούμενου σε περιοχή της Αττικής, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τηλεόραση), τα οποία φυλάσσονται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών, προκειμένου να ελεγχθούν αν τυγχάνουν προϊόντα κλοπής. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η σύλληψη

Η σύλληψη έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αθήνα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι έφτασαν στα ίχνη του, μέσω βιντεοληπτικού υλικού. Τα χαρακτηριστικά του προσώπου και η σωματοδομή, που κατεγράφησαν από κάμερες ασφαλείας κατά την προσπάθεια διαφυγής του από την Ερμού με κατεύθυνση την Αγίου Ανδρέου, παρέπεμπαν σε «γνώριμο» των διωκτικών αρχών από τα παλιά. Το «παρελθόν» και τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί ήταν αρκετά, ώστε να φτάσουν στον εντοπισμό του. Ο δράστης, κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», θα επέστρεφε στη φυλακή την Παρασκευή.

Το «χτύπημα»

Ο 41χρονος έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό του βραδινές ώρες της Κυριακής και ενώ βρισκόταν σ’ εξέλιξη η παρέλαση των πληρωμάτων. Αναρριχήθηκε στην ταράτσα του καταστήματος που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου από «κρυφό» σημείο και με τη χρήση εργαλείων τρύπησε την οροφή, καταφέρνοντας να εισέλθει στο κατάστημα. Με γρήγορες κινήσεις γέμισε το σακβουαγιάζ του με ρολόγια και κοσμήματα ανυπολόγιστης αξίας και τράπηκε σε φυγή, ωστόσο είχε ήδη ενεργοποιηθεί ο συναγερμός. Υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης έσπευσαν στο σημείο, με τον δράστη κατά την έξοδο του από την Ερμού να «πέφτει» επάνω τους και στην προσπάθειά του να ξεφύγει, πέταξε τον σάκο με τα κλοπιμαία.