Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαζικές πορείες διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Δράμα, Λάρισα και Μυτιλήνη

Τραγωδία στα Τέμπη: Μαζικές πορείες διαμαρτυρίας σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Δράμα, Λάρισα και Μυτιλήνη Φωτογραφία: Eurokinissi
Πολίτες σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για την πολύνεκρη σιδηροδρομική σύγκρουση στα Τέμπη. Μαζικές κινητοποιήσεις θυμού, αγανάκτησης και θρήνου.

Μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων χρόνων πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Μυτιλήνη με αφορμή το δυστύχημα στα Τέμπη. Η συγκέντρωση οργανωμένη από πολλούς φορείς και συλλογικότητες νέων κυρίως από το χώρο της Αριστεράς. Συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς και με αναμμένα κεριά πορεύτηκαν στις κεντρικούς δρόμους της πόλης «πενθώντας τους νεκρούς, διεκδικώντας την αλήθεια». Η ειρηνική διαδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Λίγα λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη άφησαν, στο χώρο του νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, διαδηλωτές που πήραν μέρος στη σημερινή πορεία διαμαρτυρίας. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, μετά από κάλεσμα των φοιτητικών συλλόγων, στην Καμάρα και στη συνέχεια προχώρησαν σε μαζική πορεία, στην Εγνατία οδό. Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, έφτασαν μέχρι τον νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό και μετά επέστρεψαν στο κέντρο της πόλης. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Εγνατία, στο ύψος της Παναγίας Χαλκέων και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και προχώρησαν σε μία σύλληψη και επτά προσαγωγές.

Σιωπηρή διαμαρτυρία, στην οποία έδωσαν το «παρών» και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, μετά από κάλεσμα της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη για όλους».

Μαθητές, φοιτητές, νέοι και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, συμμετείχαν σε σιωπηρή διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, για την τραγωδία στα Τέμπη. Κρατώντας αναμμένα κεριά και πλακάτ στα χέρια τους, οι συγκεντρωμένοι συμμετείχαν στο εθνικό πένθος, στέλνοντας με τη σιωπή τους μήνυμα συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Αμέσως μετά τη σιωπηρή διαμαρτυρία, στο ίδιο πένθιμο και ήρεμο κλίμα, ακολούθησε σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

(φωτογραφία INTIME NEWS)INTIME NEWS4

(φωτογραφία EUROKINISSI)

EUROKINISSI

(φωτογραφία INTIME NEWS)

INTIME NEWS 3