Ελλάδα

Νέος γύρος επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας: Χημικά και κρότου λάμψης στην Πανεπιστημίου

Νέος γύρος επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας: Χημικά και κρότου λάμψης στην Πανεπιστημίου Φωτογραφία: Eurokinissi
Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του μαζικού συλλαλητηρίου για την τραγωδία στα Τέμπη.

Ένταση με χημικά και κρότου λάμψης βρίσκεται σε εξέλιξη εκ νέου στα Προπύλαια.

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στην Πανεπιστημίου, καθώς οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από το Σύνταγμα έπειτα από συγκρούσεις με άνδρες των ΜΑΤ.

Ομάδα νεαρών φέρεται να αποσπάστηκε από το κυρίως σώμα της πορείας και να εκτόξευσε μολότοφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Σημειώνεται πως σε βίντεο έχει καταγραφεί η απρόκλητη επίθεση ανδρών των ΜΑΤ σε μπλοκ διαδηλωτών με ρίψη χημικών και ξύλο.

{https://www.instagram.com/reel/Cp2U0MIL61W/?utm_source=ig_web_copy_link}

Βίαιη προσαγωγή γυναίκας από αστυνομικούς

@dnews.gr Βίαιη προσαγωγή γυναίκας από αστυνομικούς, μετά από επεισοδία με χημικά στο κέντρο της Αθήνας #dnewsgr #τεμπη2023 #tempi2023 #apergia #απεργια ♬ πρωτότυπος ήχος - Dnews.gr
Σημειώνεται πως χιλιάδες πολίτες βρέθηκαν και σήμερα στο κέντρο της Αθήνας, όπου και διαδήλωσαν με το σύνθημα «Ολες οι ζωές μετράνε».
 
Χιλιάδες διαδηλωτές έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που είχαν προκηρύξει ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και εργατικά σωματεία.

Πλήθος κόσμου απαίτησε για ακόμη μία φορά, να χυθεί άπλετο φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, να αποδοθούν ευθύνες και φυσικά να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην ξαναθρηνήσουμε  ανθρώπινες ζωές.