Ελλάδα

Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Πρωτομαγιά: Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1η Μάη 24ωρη Γενική Απεργία με αγωνιστικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, το Συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος και ακολούθησε πορεία στη Βουλή.

Νωρίτερα αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας κατέθεσαν στεφάνι μνήμης και τιμής στο χώρο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή.

«Αυτήν την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στον περιορισμό εργασιακών, Οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις για τους εργαζόμενους συνεχίζονται, γι αυτό και τα συνδικάτα θα συνεχίσουν να αγωνίζονται.»

{https://www.instagram.com/p/CrsdUawIXkq/}

Ο γενικός Γραμματέας του του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσουμπας δήλωσε: «Στις εκλογές τις 21ης Μαΐου δυναμώνουμε το ΚΚΕ για είναι δυνατός ο λαός μας, το εργατικό μας κίνημα και για να αποτρέψουμε αντιλαϊκά μέτρα. Κυρίως όμως για να ανοίξουμε νέους δρόμους στην οικονομία για την στήριξη της κοινωνίας».

mais

Όσον αφορά την κατάσταση κυκλοφοριακά, το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο στις βασικές του οδούς ενώ από τα μέσα μαζικής μεταφοράς λειτουργούν μόνο λεωφορεία και τρόλεϊ έως τις 21:00.

{https://www.youtube.com/watch?v=O9ncVJKTPA8}

Με 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ), κι ως εκ τούτου ακινητοποιημένα θα είναι σήμερα Δευτέρα 1η Μαΐου, το Μετρό (Γραμμή 1 – Γραμμές 2&3) και το Τραμ.

Επιπλέον, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 και από τις 21:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Εξάλλου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, σε ένδειξη τιμής για τους αγώνες των εργαζομένων και των ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Η απεργία έχει ξεκινήσει στις 00.01 τα ξημερώματα της Δευτέρας 1η Μαΐου και θα λήξει στις 24.00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας καθώς ολοκληρώθηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Εργατική Πρωτομαγιά.