Ελλάδα

Δρόμος «καρμανιόλα» για τους πεζούς η Θησέως που σκοτώθηκε η 12χρονη - Για ώρες «εκτός» τα πεζοφάναρα

INTIME INTIME
Για δέκα ημέρες δεν λειτουργούσαν τα φανάρια στην συμβολή της οδού Σπαρτης και της λεωφόρου Θησέως, στην Καλλιθέα, όπου ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε το μεσημέρι της Δευτέρας μία 13χρονη μαθήτρια.

Ο Μηχανολόγος, μηχανικός ειδικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Παναγιώτης Μαδιάς, μιλώντας στα Dnews, δήλωσε πως κάτοικοι της περιοχής τον πλησίασαν και τον ενημέρωσαν ότι τα φανάρια ήταν χαλασμένα για 10 ημέρες. αλλά καμία αρμόδια υπηρεσία δεν ασχολήθηκε.

Ο ίδιος βρέθηκε σήμερα από τις 7 πρωί στο σημείο του συμβάντος.

«Αυτό που παρατήρησα είναι ότι παρότι πέρασε ένα 24ωρο από το θανατηφόρο δυστύχημα η οδός Σπάρτης στην συμβολή της με την λεωφόρο Θησέως όσον αφορά το πεζοφάναρο όπως και της Θησέως, τρεις λωρίδες ανακατεύθυνση από την παραλία προς την Αθήνα, δεν λειτουργούσαν καθόλου για τους πεζούς.

Ο κ. Μαδιάς ήταν όπως ανέφερε ήταν στο σημείο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8.45. Έπειτα από δυο ώρες ήρθε το συνεργείο το οποίο ασχολήθηκε μόνο δυο λεπτά για να επισκευάσει τη βλάβη.

«Μόνο δύο λεπτά αξίζει η ζωή ενός ανθρώπου; Έπρεπε να σκοτωθεί άνθρωπος για ασχοληθεί σοβαρά η πολιτεία; Μέχρι που είναι η ευθύνη της να εισπράττει τα τέλη κυκλοφορίας και τα διόδια», αναρωτιέται ο ίδιος στα Dnews.

Σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα από τα μέχρι τώρα εκμεταλλεύσιμα ευρήματα προκύπτει ότι η παράσυρση του παιδιού έγινε σε κοντινή απόσταση από τις διαβάσεις πεζών στο ρεύμα προς παραλία.

Εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε το φανάρι των πεζών στην λεωφόρο Θησέως στο ρεύμα προς την Αθήνα. Στην άλλη κατεύθυνση όπου βρισκόταν η 13χρονη λειτουργούσε κανονικά.

Από το μέγεθος και την έκταση των υφιστάμενων βλαβών που υπέστη το αμάξι όπως το είδα στις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί, δεν μπορώ να υπολογίσω με ακρίβεια την ταχύτητα ωστόσο δεν ήταν κατώτερου των 50χλμ.