Ελλάδα

«Όλα έγιναν σε 5 λεπτά», συγκλονίζει ο θείος 25χρονου που κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο

«Όλα έγιναν σε 5 λεπτά», συγκλονίζει ο θείος 25χρονου που κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο Φωτογραφία: FACEBOOK / Ένωση Των Απανταχού Σφακιανών
Ο θείος του 25χρονου, που κεραυνοβολήθηκε από καλώδιο υψηλής τάσης στο Φραγκοκάστελλο Σφακίων, περιγράφει πώς έγινε το κακό - Τι είπε για το έθιμο με τις μπαλωθιές

«Το παιδί πηγαίνοντας να ξεπροβοδίσει το ζευγάρι, για αποχαιρετισμό έπαιξε δύο μπαλωθιές. Έτυχε οι σφαίρες να πάνε στο καλώδιο υψηλής τάσης, έπεσε το καλώδιο κάτω και πήραν φωτιά τα κλαδιά. Το παιδί πήγε να σβήσει τη φωτιά, πετώντας ένα μπουκάλι νερό. Πάτησε το νερό με το καλώδιο και έπαθε ηλεκτροπληξία. Όλα έγιναν στα 500 μέτρα από το σπίτι του, μέσα σε 5 λεπτά», τόνισε συντετριμμένος ο δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης και θείος του 25χρονου Νίκου που έφυγε από ηλεκτροπληξία πατώνας καλώδιο υψηλής τάσης στο Φραγκοκάστελλο.

Ο άτυχος νέος που ζούσε και εργαζόταν στο Φραγκοκάστελλο, έφευγε από γλέντι αρραβώνων όταν σταμάτησε έξω από το χωριό και έριξε ο ίδιος άσκοπους πυροβολισμούς. «Το έθιμο μπορεί να ελλατωθεί, να σταματήσει όχι. Όταν γίνει το κακό το θυμόμαστε για λίγο και μετά το ξεχνάμε», ανέφερε ο κ. Χιωτάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας μάλιστα πως γίνονται ενέργειες και εκστρατείες προκειμένου να σταματήσει το συγκεκριμένο «έθιμο» που αρκετές φορές έχει βυθίσει στο πένθος την Κρήτη.

Να σημειωθεί ότι ήταν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής συνέβη το κακό, όταν ο Νίκος πάτησε στο καλώδιο ηλεκτροδότησης που έπεσε στο έδαφος πετώντας σπινθήρες. Τότε ο άτυχος νέος στην προσπάθεια του να σβήσει τις φλόγες, κεραυνοβολήθηκε. Ο 25χρονος, μάλιστα, είχε αρχικά τις αισθήσεις του, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα τις έχασε.