Ελλάδα

Κατάλληλες παραλίες Αττικής: Προς διερεύνυση τα στοιχεία της ΠΑΚΟΕ, εκβιαστικές πρακτικές καταγγέλει το ΥΠΕΝ

Κατάλληλες παραλίες Αττικής: Προς διερεύνυση τα στοιχεία της ΠΑΚΟΕ, εκβιαστικές πρακτικές καταγγέλει το ΥΠΕΝ
Τη διερεύνηση των πρακτικών της ΜΚΟ ΠΑΚΟΕ που ανακοινώνει κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την καταλληλόλητα των παραλιών προανήγγειλε μιλώντας στον Σωτήρη Μπέσκο και τον 9.89 alpharadio, ο γενικός γραμματέας φυσικού περιβάλλοντος και υδάτων κ. Βαρελίδης.

Ο Γενικός Γραμματέας μίλησε, στον Σωτήρη Μπέσκο και τον 9.89 alpharadio, για επώνυμες καταγγελίες σχετικά με πρακτικές που χρησιμοποιεί την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την καταλληλόλητα των παραλιών για κολύμβηση η συγκεκριμένη ΜΚΟ ενώ είναι υπο εξέταση αν νομιμοποιείται να δημοσιοποιεί αυτά τα στοιχεία.

Τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΜΚΟ είναι αλλα ντι άλλον είπε χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτές των επίσημων μετρήσεων του κράτους.

Τον Μάρτιο με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ είχε αναφερθεί στην ΠΑΚΟΕ και στις πρακτικές που χρησιμοποιεί για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που αφορούν την καταλληλότητα κολύμβησης στις παραλίες της Αττικής.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος είχε κατηγορήσει την ΠΑΚΟΕ για σκοπιμότητες. “Προβαίνει σε δημόσιες ανακοινώσεις περί επικίνδυνων υδάτων δημιουργώντας δυσμενείς εντυπώσεις στην κοινή γνώμη χωρίς να έχει ούτε αρμοδιότητα, ούτε εγκυρότητα” αναφέρει μεταξύ τον άλλων το ψήφισμα της ΚΕΔΕ.

Το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών είχε απαντήσει πως έχει την αρμοδιότητα να διεξάγει εργαστηριακές μετρήσεις και να προβαίνει σε δημόσιες ανακοινώσεις τηρώντας στο ακέραιο όλα τα επιστημονικά πρωτόκολλα.

Ακούστε το ηχητικό