Ελλάδα

Αυτή είναι η ομορφότερη παραλία της Σαλαμίνας (Φωτογραφίες και Βίντεο)

Αυτή είναι η ομορφότερη παραλία της Σαλαμίνας (Φωτογραφίες και Βίντεο)
Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σαλαμίνας.

Ίσως η Σαλαμίνα να μην έρχεται στο μυαλό των κατοίκων της Αθήνας όταν αναζητούν μια κοντινή παραλία. Κι όμως, εκεί υπάρχουν ακόμα κάποιες «κρυμμένες γωνιές» που αξίζει να εξερευνήσει κανείς.

Μία από αυτές είναι τα Κανάκια, στη νότια πλευρά της Σαλαμίνας, που έχουν μόλις 206 μόνιμους κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Εκεί βρίσκει κανείς μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του νησιού. Και κατά πολλούς είναι η ομορφότερη.

«Φεύγοντας από το λιμάνι της Σαλαμίνας και πηγαίνοντας νότια προς το Αιάντειο, σε απόσταση 18χλμ και σε λιγότερο από 20 λεπτά φτάνουμε σε ένα κομμάτι του νησιού που κατά τη γνώμη μου αξίζει να ανακαλύψει κανείς. Ανεβαίνοντας το βουνό του Αιαντείου, βρισκόμαστε στον μεγαλύτερο φυσικό “πνεύμονα” του Σαρωνικού. Μια υπέροχη διαδρομή που εκεί συναντάμε ένα πευκόφυτο πυκνό δάσος όπου βρίσκεται το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου Λεμονιών και σε κοντινή απόσταση το βυζαντινό ξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη, το οποίο χρονολογείται περίπου τον 10ο αιώνα», περιγράφει ο αφηγητής στο βίντεο που ανέβασε ο χρήστης του YouTube Michael Miller, που μας ξεναγεί σε αυτή την παραλία.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

«Κατεβαίνοντάς το βουνό του Αιαντείου, φτάνουμε σε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Σαλαμίνας που βρίσκεται απέναντι από τα νησιά Αίγινα και Αγκίστρι. Τα Κανάκια Σαλαμίνας, προσφέρονται για όσους αναζητούν ήσυχες διακοπές ή μονοήμερες αποδράσεις σε απόσταση 1 ώρας και 20 λεπτών από το κέντρο της Αθήνας», συμπληρώνει.

{https://www.youtube.com/watch?v=2jFCcjx117Y}

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ