Ελλάδα

Όλα έτοιμα για την μαζική πορεία υπερηφάνειας του Athens Pride 2023

Όλα έτοιμα για την μαζική πορεία υπερηφάνειας του Athens Pride 2023
Όλα έτοιμα για την μεγάλη πορεία του Αthens Pride 2023 που θα γεμίσει με χρώματα και υπερηφάνεια τους δρόμους της Αθήνας.

Στη φετινή γιορτή της υπερηφάνειας, το κεντρικό σύνθημα στέλνει μήνυμα πως όλα τα μέλη της κοινότητας θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αφηγούνται ότι «μια φορά κι έναν καιρό, διεκδίκησα και πέτυχα».

Η ανακοίνωση για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας αναφέρει πως το συγκεκριμένο παραμύθι διαβάζεται μέσα σε κλειστές ντουλάπες, γράφεται σε κρυμμένα ημερολόγια και εκμυστηρεύεται στο πουθενά. Η κεντρική εκδήλωση πραγματοποιείται στην πλατεία Κοτζιά με ώρα έναρξης στις 19:00. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο ηθοποιός και σεναριογράφος, Γιώργος Καπουτζίδης.

Επίσης, στις 21:00, θα ακολουθήσει το μουσικό μέρος του Athens Pride 2023, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την Μπέσσυ Αργυράκη να δίνουν το δικό τους «χρώμα» με τα τραγούδια τους. Ακόμα, στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος – μεταξύ άλλων καλλιτεχνών – ο μουσικός Σπύρος Γραμμένος και η stand up comedian Χρύσα Κατσαρίνη.

«Μια φορά κι έναν καιρό, διεκδίκησα και πέτυχα». Όπως αναφέρει η οργάνωση του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, το συγκεκριμένο παραμύθι διαβάζεται μέσα σε κλειστές ντουλάπες, γράφεται σε κρυμμένα ημερολόγια και εκμυστηρεύεται στο πουθενά. 

Στις 10 Ιουνίου θα βγούμε στον δρόμο όπως κάθε χρονιά, για να γιορτάσουμε, να θυμηθούμε και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας οφείλεται:

Για να έχουμε τις οικογένειές μας στο φως,

για να αγαπάμε ελεύθερα, χωρίς ντροπή,

για να μας ανήκουν τα σώματά μας,

για να αποφασίζουμε εμείς για εμάς,

για να μην δολοφονούμαστε στους δρόμους,

για να μη φοβόμαστε για τη ζωή μας,

για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας…» αναφέρει το σύνθημα του Athens Pride 2023. {https://twitter.com/Europarl_EL/status/1667532749299695618?s=20}

{https://twitter.com/Neolaia_Syriza/status/1667483168708984835?s=20}

Κλειστό το κέντρο της Αθήνας

H Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε την προσωρινή και σταδιακή απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών από τις 17:00 έως και το πέρας των εκδηλώσεων στην οδό Αθηνάς, στο τμήμα αυτής από την οδό Σοφοκλέους έως την Πλατεία Ομονοίας, περιοχή Δήμου Αθηναίων.

Μάλιστα, οι Αρχές επεσήμαναν σε σχετική ανακοίνωσή τους το εξής: «Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων».