Ελλάδα

Δακτύλιος 2023: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ

Δακτύλιος 2023: Μέχρι πότε θα είναι σε ισχύ
Έως την Παρασκευή 21 Ιουλίου θα είναι σε ισχύ ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας θα είναι σε ισχύ ο δακτύλιος, όπου υποχρεώνει τα οχήματα, στο κέντρο της Αθήνας, να κυκλοφορούν υπό το καθεστώς των μονών – ζυγών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, ο δακτύλιος στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι σε ισχύ έως και την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023.

Να σημειωθεί ότι το μέτρο δεν αναμένεται να επιστρέψει στους δρόμους της Αθήνας πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου θα εκδοθεί καινούργια Υπουργική Απόφαση, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τις εξαιρέσεις.

Το ωράριο και οι δρόμοι κυκλοφορίας

Ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας ισχύει τις εξής ώρες και ημέρες:

Δευτέρα έως Πέμπτη: 07:00 - 20:00
Παρασκευή: 07:00 - 15:00

Ως δακτύλιος ορίζεται η περιοχή που σχηματίζουν οι λεωφόροι και οδοί:

«Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Ανδρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη-28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λ. Αλεξάνδρας».
Οι παραβάτες των περιοριστικών αυτών μέτρων, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 6 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δηλαδή με διοικητικό πρόστιμο ύψους 100 ευρώ.