Ελλάδα

Μίμης Πλέσσας: Τα σπαρακτικά μηνύματα για τον μεγάλο συνθέτη - «Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε μαζί του»

Μίμης Πλέσσας: Τα σπαρακτικά μηνύματα για τον μεγάλο συνθέτη - «Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε μαζί του» Φωτογραφία: Eurokinissi
«Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, μία μουσική μεγαλοφυία, ο πιο ευγενής άνθρωπος που έχω γνωρίσει» λένε όσοι μιλούν για εκείνον.

Θλίψη για τον Μίμη Πλέσσα, ο οποίος το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, «έφυγε» από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος όσους τον ήξεραν και τον θαύμαζαν.

Τα μηνύματα όσων των ήξεραν ή είχαν συνεργαστεί μαζί του, είναι πολλά και όλα, συγκινητικά. Ενδεικτικά, ακολουθούν μερικές δηλώσεις:

Στέφανος Κορκολής

Για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη μίλησε στο MEGA ο Στέφανος Κορκολής, περιγράφοντας τον Μίμη Πλέσσα ως ευγενή και ταπεινό. «Είναι ένα πρωινό δύσκολο. Δεν παύει ένας άνθρωπος όταν φεύγει να είναι ένα σοκ. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, μία μουσική μεγαλοφυία, ο πιο ευγενής άνθρωπος που έχω γνωρίσει. Δεν έχω να πω πολλά, είμαι συγκλονισμένος», είπε.

Ο Στέφανος Κορκολής συναντήθηκε πριν από λίγο καιρό με τον Μίμη Πλέσσα. Έπαιξαν μαζί πιάνο και συζήτησαν, ωστόσο δεν πρόλαβαν να κάνουν μαζί τη συναυλία που ονειρεύονταν. «Έφυγε ένας μεγάλος. Ήταν αγαπημένος φίλος με τον Μίκη Θεοδωράκη. Δεν θα ξεχάσω που ο Μιμάκος μου πήγε να επισκεφτεί τον Μίκη, επειδή δεν μπορούσε να μετακινηθεί. Αυτά τα πράγματα είναι σημαντικά και δείχνουν το μεγαλείο αυτών των τεράστιων καλλιτεχνών».

«Θυμάμαι μία φράση που μου είπε όταν ήμουν πιτσιρικάς, πριν φύγω για το Παρίσι. Μου είπε ‘αγόρι μου γλυκό, εκεί που θα πας κοίτα να μεγαλουργήσεις. Να μάθεις από τους δασκάλους σου. Μάθε να υπακούς τη μουσική κι εκείνη θα σε ανταμείψει’». Όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Κορκολής, ο Μίμης Πλέσσας δεν είχε σταματήσει να συνθέτει μέχρι και τέλος της ζωής του.

Γιώργος Βάλαρης

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Γιώργος Βαλάρης, μίλησε στο «Καλημέρα είπαμε;» για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα. «Μας έχει βυθίσει όλους σε πολύ μεγάλη θλίψη. Είχα την ευλογία να συνεργαστώ μαζί του»

Μπέσσυ Αργυράκη

«Όλη η Ελλάδα μεγάλωσε με τον Μίμη Πλέσσα» είπε από την πλευρά της, η Μπέσσυ Αργυράκη, σε δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση της θλιβερής είδησης του θανάτου του.

Άντζελα Γκερέκου

Η ηθοποιός και πρόεδρος ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μιλά στο «Σαββατοκύριακο από τις 5» για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίμη Πλέσσα. «Θα είναι για πάντα κοντά μας...» δήλωσε.

Γιώργος Κατσαρός

«Ζωντανός άνθρωπος με πολύ χιούμορ και ταλέντο, ένας άνθρωπος που δικαιολογημένα αναφερόταν πάντα στους καλύτερους» ανέφερε ο συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, μετά από τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 5», είπε επίσης, «ο Μίμης πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους (…) Θυμάμαι την αγάπη του προς το πρόσωπό μου. Συνεργαστήκαμε, έφυγε ευχαριστημένος από τη ζωή, πιστεύω».