Ελλάδα

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Το τελευταίο «αντίο» στον Χρήστο Μουλά

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Το τελευταίο «αντίο» στον Χρήστο Μουλά Φωτογραφία: Glomex
Έφτασε στον ιερό ναό Σεργίου και Βακχου στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων η σορός του κυβερνήτη Χρήστου Μουλά που χάθηκε στην Κάρυστο την ώρα της κατάσβεσης πυρκαγιάς.

Άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές. Η τελετή ξεκινάει στις 11:00. Το ξίφος και το καπέλο του κρατούσε κάποιος από τη μονάδα του. Το φέρετρο σκεπασμένο με τη γαλανολευκη. Βουβά τον υποδέχτηκε η οικογένεια που ειναι σοκαρισμένη απο την απωλεια.

Το παρών αναμένεται να δώσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Βουλή υιοθέτησε το παιδί του Χρήστου Μουλά

Σημειώνεται πως η Βουλή αποφάσισε την υιοθεσία του αγέννητου παιδιού του αδικοχαμένου Σμηναγού Χρήστου Μουλά - όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κωνσταντίνος Τασούλας. H σύζυγος του Χρήστου Μουλά διανύει τον τρίτο μήνα της εγκυμοσύνης της.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, ανακοίνωσε πως κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια αποφασίστηκε η Βουλή να «υιοθετήσει» το αγέννητο αυτό παιδί. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τηλεφώνησε στον Κωνσταντίνο Τασούλα ώστε να διερευνήσει την δυνατότητα αυτήν.

Η Βουλή, στηρίζει οικονομικά τα παιδιά των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος των ενόπλων δυνάμεων αλλά και των σωμάτων ασφαλείας έως τα 25 έτη τους με ένα συμβολικό ποσό που καταβάλλεται ετησίως.