Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο, νέο μήνυμα από 112 για εκκενώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Στις φλόγες αποθήκη χημικών

Μαίνεται η φωτιά στον Ασπρόπυργο, νέο μήνυμα από 112 για εκκενώσεις, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Στις φλόγες αποθήκη χημικών Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Ασπρόπυργο - Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους για εκκένωση περιοχών

Μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Λάκκα Κάτσαρη εστάλη στις 10:02 στους κατοίκους τους Ασπρόπυργου, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή.

«Εάν βρίσκεστε σε Λάκκα Κατσαρή απομακρυνθείτε προς Ασπρόπυργο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει το μήνυμα. Λίγο αργότερα εστάλη νέο μήνυμα για εκκενώσεις περιοχών: «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Οικισμό Ποντίων & Οικισμό Βέρας απομακρυνθείτε προς Ελευσίνα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ένα εργοστάσιο καίγεται στον Ασπρόπυργο με τους μαύρους καπνούς να είναι πυκνοί και να έχουν σκεπάσει την περιοχή. Εκκενώθηκε το πάρκινγκ του Θριάσιου νοσοκομείου.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη περιοχή.

Με λεωφορεία τα δρομολόγια του προαστιακού στο τμήμα Άνω Λιόσια- Νέα Πέραμος.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού Κιάτο-Πειραιάς θα υποκατασταθούν από λεωφορεία στο τμήμα 'Ανω Λιόσια- Νέα Πέραμος, εξαιτίας της πυρκαγιάς στην περιοχή, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train.

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπροπύργου έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην έξοδο 4 της Αττικής Οδού, στη λεωφόρο ΝΑΤΟ από τον κόμβο Θριασίου έως τη Ζωοδόχου Πηγής και στα δύο ρεύματα και σε Αγίας Σοφίας και λεωφόρο ΝΑΤΟ προς το βουνό.

Στις φλόγες αποθήκη χημικών - Φόβοι για εκρήξεις 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, φαίνεται μία αποθήκη χημικών στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη Ασπροπύργου να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι πυροσβέστες έχουν προσπαθήσει να περιορίσουν τη φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο για να μην επεκταθεί σε άλλους χώρους της συγκεκριμένης επιχείρησης ή και σε παρακείμενες εγκαταστάσεις.

Στο σημείο έχουν φτάσει δυνάμεις της αστυνομίας για να αποκλείσουν τη συγκεκριμένη περιοχή, αφού υπάρχουν φόβοι για εκρήξεις καθώς καίγονται εύφλεκτα υλικά.