Ελλάδα

Ο ΣΚΑΙ βάφτισε τον αυτόκλητο «φύλακα» του Έβρου... διακινητή: Χωρίς ήχο το βίντεο, «εξαφάνισαν» την πραγματική είδηση

Ο ΣΚΑΙ βάφτισε τον αυτόκλητο «φύλακα» του Έβρου... διακινητή: Χωρίς ήχο το βίντεο, «εξαφάνισαν» την πραγματική είδηση
Το βράδυ της Τρίτης - και ενώ το βίντεο με τον άνδρα που είχε στοιβάξει μετανάστες σε τρέιλερ είχε γίνει viral - ο ΣΚΑΙ παρουσιάζει την είδηση της σύλληψής του, αλλά τελείως... διαστρεβλωμένη.

Tην δική του «εκδοχή» παρουσίασε την Τρίτη ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ παρουσιάζοντας το πιο viral βίντεο της ημέρας χωρίς ήχο, ενώ παράλληλα βάφτισε τον άνδρα που καλούσε σε πογκρόμ εναντίων μεταναστών στον Έβρο... αλλοδαπό διακινητή.

Το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, μάλιστα, ήρθε στις 22:13, δηλαδή μετά την ανακοίνωση της σύλληψης του ιδιοκτήτη του οχήματος - μαζί με δύο ακόμη Έλληνες που φέρεται να τον συνέδραμαν στο σοκαριστικό κυνήγι του - ωστόσο με έναν παράδοξο τρόπο «επιβεβαίωσε» το αφήγημα του παρουσιαστή του σταθμού περί δουλεμπόρων που βρήκαν την ευκαιρία να εντείνουν την διακίνηση μεταναστών:

«Είναι αυτό που σχολιάζαμε νωρίτερα ότι φαίνεται πως κάποιοι από τους δουλεμπόρους θεωρούν ότι είναι ευκαιρία τώρα που είναι απασχολημένες οι αρχές με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών να εντείνουν τη δραστηριότητά τους.

»Μάλιστα κάποιοι παροτρύνουν τους μετανάστες να περνούν μέσα και από τις φλεγόμενες περιοχές δήθεν γιατί έτσι θα καταφέρουν να διαλάθουν της προσοχής των συνοριοφυλάκων και τους οδηγούν στον θάνατο. Δυστυχώς βλέπουμε ότι κανένα ενδιαφέρον δεν υπάρχει για την ανθρώπινη ζωή», συνέχισε.

«Εμείς εδώ βλέπουμε εικόνες από το περιστατικό που μας περιέγραψες», πρόσθεσε συνομιλώντας με τον ρεπόρτερ που ήταν στην Αλεξανδρούπολη: «Είναι το όχημα με το τρέιλερ, στο οποίο μας είπες ότι είχαν επιβιβάσει τους μετανάστες και προσπαθούσαν να τους βάλουν παράνομα στη χώρα.

Πρόκειται για μια ειδική κατασκευή θα έλεγε κανείς. Αυτό είναι ενδεικτικό του οργανωμένου τρόπου με τον οποίο δρουν αυτά τα κυκλώματα των δουλεμπόρων, ήταν το αδιανόητο συμπέρασμα που έβγαλε ο δημοσιογράφος.

Το απόσπασμα από το 2:35 και μετά