Ελλάδα

Διασώστρια στο Dnews για τους απεγκλωβισμούς στην Καρδίτσα: «Επιχειρούμε με 10 βάρκες, απελπιστική η κατάσταση»

Διασώστρια στο Dnews για τους απεγκλωβισμούς στην Καρδίτσα: «Επιχειρούμε με 10 βάρκες, απελπιστική η κατάσταση» Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Μια εθελόντρια που συμμετέχει και οργανώνει μία από τις ομάδες διάσωσης στον πλημμυρισμένο θεσσαλικό κάμπο, περιγράφει στο Dnews τις συγκινητικές προσπάθειες που γίνονται για να απεγκλωβιστούν άνθρωποι από τα σπίτια τους.

Ύστατη προσπάθεια πριν πέσει τελείως το φως της ημέρας καταβάλλουν οι διασώστες στο κοινοτικό διαμέρισμα Κοσκινά στον Παλαμά Καρδίτσας επιχειρώντας με δέκα βάρκες, μέσα στις «λίμνες» της κακοκαιρίας Daniel.

Το dnews συνομίλησε πριν από λίγο με την Ειρήνη Δήμου, οποία συμμετέχει και οργανώνει μία από τις ομάδες. «Οι εγκλωβισμένοι είναι αρκετοί. Προσπαθούμε να προσεγγίσουμε στην Μαραθέα γιατί υπάρχει ένα μωράκι το οποίο είναι σε τραγική κατάσταση. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε μπορέσει ούτε από αέρος, ουρές με τις βάρκες. Τώρα έχουν έρθει δύο παιδιά με διαφορετικού τύπου βάρκες και θα προσπαθήσουμε πάλι γιατί πέφτει και ο ήλιος και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολο», τόνισε.

Η κα Δήμου ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή επιχειρούν με δέκα βάρκες στην περιοχή του Κοσκινά. «Η κατάσταση είναι απελπιστική. Ειδικά όταν μπήκαμε μέσα για να απεγκλωβίσουμε κόσμο, μέχρι και το φουσκωτό τρύπησε», είπε.

Δείτε χαρακτηριστικό βίντεο από τις προσπάθειες των ομάδων διασωστών στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά: