Ελλάδα

«Άκυρο» Μαρινάκη σε Αγοραστό για αναβολή στις αυτοδιοικητικές 2023

«Άκυρο» Μαρινάκη σε Αγοραστό για αναβολή στις αυτοδιοικητικές 2023 Φωτογραφία: Eurokinissi
«Δεν μπορεί να γίνουν εκλογές. Πώς θα πάνε σε όλες αυτές τις περιοχές να ψηφίσουν;», είχε σχολιάσει νωρίτερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Τέλος στα σενάρια πιθανής αναβολής των αυτοδιοικητικών εκλογών λόγω της κακοκαιρίας Daniel έθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «θα διεξαχθούν κανονικά, την 8η Οκτωβρίου 2023».

Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε πως «δεν τίθεται θέμα αναβολής ή μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών», κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι «εκδόθηκε μία απόφαση παράτασης της ανακήρυξης των συνδυασμών για ευνόητους λόγους, λόγω μη λειτουργίας των δικαστηρίων σε κάποιες πληγείσες περιοχές. Δεν επηρεάζει τη διενέργεια των εκλογών. Δεν υπάρχει απόφαση, ούτε θέμα αναβολής τους, στη χώρα».

Aν ήταν απόφαση της Περιφέρειας, οι εκλογές δεν θα γινόταν

Ο Κώστας Αγοραστός είχε σχολιάσει: "Δεν είναι απόφαση της Περιφέρειας, αν ήταν απόφαση της Περιφέρειας, δεν θα γινόταν. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε, ότι δεν μπορεί να γίνουν εκλογές. Πώς θα πάνε σε όλες αυτές τις περιοχές να ψηφίσουν;

Το έχω θέσει το θέμα στο Υπουργείο και ζήτησα άμεση χρηματοδότηση για να γίνουν αυτά τα έργα γρήγορα και με ταχείες διαδικασίες. Διότι, αν πάνε με τις συνθήκες κανονικότητας, τα έργα αυτά δεν πρόκειται να γίνουν μέσα σε χρονικά διαστήματα τέτοια που να επιτρέπουν την επαναφορά στην προγενέστερη κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Αν πάνε με τις κανονικές διαδικασίες θα μπει μπουλντόζα μέσα σε κανονικές διαδικασίες και χρονοβόρες. Λοιπόν, άμα πάνε με τις χρονοβόρες διαδικασίες δεν θα μπουν μπουλντόζες μέσα, μηχανήματα για να γίνουν τα έργα αυτά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπουν μετά από ένα χρόνο".