Ελλάδα

Αλαλούμ με την απεργία στο Μετρό

Αλαλούμ με την απεργία στο Μετρό Φωτογραφία: INTIME
Ανατροπή στην απεργία του Μετρό: Έως τις 13:30 θα λειτουργήσουν την Πέμπτη οι γραμμές 2 και 3 καθώς και το Τραμ.

Από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30 θα λειτουργήσουν οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ημέρα όπου έχει εξαγγελθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Σύμφωνα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ «αύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου το Τραμ και οι Γραμμές 2 & 3 του Μετρό θα λειτουργήσουν από την έναρξη κυκλοφορίας ως τις 13:30».

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στο μετρό επιμένουν ότι θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία.

Σε ερώτηση του dnews για το αν τελικά λειτουργήσει το μετρό, ο πρόεδρος των εργαζομένων κ. Ρεβύθης απάντησε: «Μετέχουμε στην 24ωρη απεργία του εργατικού κέντρου της Αθήνας καθολικά οι εργαζόμενοι και όχι σε δικιά μας απεργία».

Έτσι, το «μπέρδεμα» συνεχίζεται, καθώς ο κ. Ρεβύθης αφήνει ανοικτό ενδεχόμενο να μην λειτουργήσει το μέτρο ούτε τις ώρες που δημοσίοποιησε το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ, με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά κάνουν... «τρίπλα» στην δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την προκήρυξη της δικής τους απεργιακής κινητοποίησης.

Η ανάρτηση του Σπύρου Ρεβύθη στο Facebook:

«Συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΣΤΑΣΥ , εξαπάτησε την έδρα του δικαστηρίου και έκανε αγωγή στο ΣΕΛΜΑ και τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί…. Ενώ δεν είχε προκηρυχθεί μέχρι εκείνη την ώρα, καμία απεργία ΣΕΛΜΑ και δίκασε μια αγωγή «φάντασμα» παρουσιάζοντας ψεύτικα στοιχεία στο δικαστήριο. Τις επόμενες μέρες θα γίνουν μηνύσεις και αγωγές κατά παντός υπευθύνου για «εξαπάτηση έδρας» δικαστηρίου.

Ωστόσο στην συνέχεια και μετά το βρώμικο παιχνίδι της εργοδοσίας, “ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ” και βγάλαμε ανακοίνωση και μετέχουμε στην 24ωρη απεργία του (ΕΚΑ) Εργατικού Κέντρου Αθήνας που με την κάλυψη του, μπορούμε να απεργήσουμε καθολικά ΟΛΟΙ.

Συνάδελφοι είναι επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή όλων μας, ώστε να δοθεί το μήνυμα εκεί που πρέπει. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 21/9/23».

{https://www.facebook.com/SpyrosGhostRider/posts/pfbid02fw2rkZmQBi61xt5chRLAFWfJ9w9yDozMdMyvQtvcwho1kpkx34Avm6r8P8HmP4Djl}