Ελλάδα

Κακοκαιρία Elias: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας», ήχησε το 112 στην Αττική

Κακοκαιρία Elias: «Περιορίστε τις μετακινήσεις σας», ήχησε το 112 στην Αττική Φωτογραφία: Intime
Η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες να περιόρισουν αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου τις μετακινήσεις τους και στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Elias.

Λίγο πριν τις 22:00 νέο «112» ήχησε στην Αττική προειδοποιώντας για ισχυρής έντασης βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες αύριο Τετάρτη. 

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, αύριο Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού: Η κακοκαιρία Elias αναμένεται να επιμείνει στις ίδιες περιοχές, ενώ θα κινηθεί λίγο πιο ανατολικά επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της Πελοποννήσου, την κεντρική βορειοανατολική Στερεά και την κεντρική, ανατολική και νότια Θεσσαλία. Έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν, μάλιστα, και στη βόρεια Εύβοια.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 112

Τι προβλέπει το τελευταίο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Την Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα (στη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο), στις Σποράδες, την Εύβοια, τη δυτική Κρήτη και πιθανώς κατά διαστήματα στις δυτικές Κυκλάδες, τα δυτικά και νότια τμήματα της Αττικής και το βόρειο Αιγαίο.
Επισημαίνεται ότι τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα σημειωθούν στους νομούς Καρδίτσας, στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού Μαγνησίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Βοιωτίας, στις Σποράδες και στη βόρεια Εύβοια.

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, τη Μαγνησία, την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.