Ελλάδα

ΟΑΚΑ: Σε δεύτερη μελέτη προχωρά το ΤΕΕ -Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Βρούτση

ΟΑΚΑ: Σε δεύτερη μελέτη προχωρά το ΤΕΕ -Τη Δευτέρα η συνάντηση Μητσοτάκη με τον Βρούτση
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο του ΟΑΚΑ μετά τα προβλήματα στατικότητας που εμφανίστηκαν στα στέγαστρα Καλατράβα. Το ΤΕΕ προχωράει σε δεύτερη μελέτη, ενώ τη Δευτερά θα συναντηθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Το ΤΕΕ θα ξεκινήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα μια δεύτερη μελέτη για τα στέγαστρα του ΟΑΚΑ, ενώ η Εισαγγελία Πρωτοδικών έδωσε εντολή για έρευνα σε βάθος πενταετίας.

Για λόγους ασφαλείας οι υπεύθυνοι του Ολυμπιακού σταδίου έχουν αποκλείσει με μια κορδέλα τους χώρους περιμετρικά από τις βάσεις στήριξης του στέγαστρο Καλατράβα.

Η πρώτη τεχνική μελέτη για τη στατικότητα των στεγάστρων του εμβληματικού σταδίου αλλά και του ποδηλατοδρομίου διαβιβάστηκε ήδη στο ΤΕΕ (Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας) , το οποίο θα προχωρήσει τάχιστα σε δεύτερη μελέτη- επαναξιολόγηση, προκειμένου να ερευνηθούν διεξοδικότερα και να επιβεβαιωθούν ή όχι τα πρώτα στοιχεία.

Για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί ειδική ομάδα του ΤΕΕ σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που θα διερευνήσει τα προβλήματα της στατικής επάρκειας της εμβληματικής κατασκευής που κατασκευάστηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Από αυτή τη μελέτη αναμένεται να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα για τον χρόνο που το ΟΑΚΑ θα μείνει κλειστό και τι εργασίες χρειάζονται για να επαναλειτουργήσει η εγκατάσταση.

Λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με το ΟΑΚΑ αναζητά η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τη Δευτέρα (2/10).