Πολιτική

Μητσοτάκης για Αυγενάκη σε Σακελλαροπούλου: Μη ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές, τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών

Μητσοτάκης για Αυγενάκη σε Σακελλαροπούλου: Μη ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές, τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών Φωτογραφία: intime
Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ Κατερίνας Σακελλαροπούλου και Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε μεταξύ άλλον και στο περιστατικό με τον Λευτέρη Αυγενάκη, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει.

«Οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά των πολιτικών. Νομίζω ότι τίποτα δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές όσων κατέχουν εξουσία, οι οποίες προβάλουν μια εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε μια διαφορετική συνομοταξία πολιτών που μπορούν να φέρονται με έναν τρόπο διαφορετικό από αυτόν που θα φερόταν ένας πολίτης. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές γιατί τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση εισέρχεται σε μια περίοδο που όλη μας η προσοχή επικεντρώνεται και πάλι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την καθημερινότητα του πολίτη. Ξεκινάμε από το ζήτημα αντιμετώπισης της ακρίβειας είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά έχουμε στοιχεία που δείχνουν αλλά και πραγματική αποκλιμάκωση των τιμών στα σουπερμάρκετ. Είναι μια πρώτη ενθαρρυντική ένδειξη ότι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει στην ακρίβεια αρχίζει και φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί μέχρι ο πληθωρισμός επιστρέψει στα προ κρίσης επίπεδά του», σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του στόλου των αστικών λεωφορείων αλλά και στους 10.000 μόνιμους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε από την πλευρά της ότι η εμπιστοσύνη και το αίσθημα της ασφαλείας είναι θεμέλιο για τους πολίτες, ενώ για το θέμα της ακρίβειας επεσήμανε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί.