Ελλάδα

Η μέρα με την νύχτα τα λεωφορεία στην Σουηδία και την Ελλάδα, το βίντεο του «kapten_amearika» που δείχνει το σωστό

Η μέρα με την νύχτα τα λεωφορεία στην Σουηδία και την Ελλάδα, το βίντεο του «kapten_amearika» που δείχνει το σωστό
Μόλις 15 ημέρες πριν ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα, που βρίσκεται σε καροτσάκι, ανέδειξε -για ακόμη μια φορά- το πρόβλημα των ΜΜΜ σε ότι αφορά τους ΑΜΕΑ και τις μετακινήσεις του.

Ο ίδιος, γνωστός και ως «kapten_amearika» στο TikTok, ανέβασε ένα βίντεο από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη Σουηδία και δείχνει την μέρα με την νύχτα.

Όπως περιγράφει ο ίδιος στο βίντεο, τα λεωφορεία εκεί σταματούν ακριβώς δίπλα από το πεζοδρόμιο, και όχι στα 2 μέτρα απόσταση όπως στην Ελλάδα.

Τονίζει μάλιστα ότι σταματούν κοντά στο πεζοδρόμιο πάντα και όχι μόνο αν ο οδηγός δει κάποιον που κινείται με καροτσάκι.

Στη Σουηδία τα λεωφορεία έχουν χειροκίνητη ράμπα -στην Ελλάδα το 1/3 των λεωφορείων έχουν ηλεκτρικές ράμπες και είναι σχεδόν μονίμως χαλασμένες-, και όπως φαίνεται και στο βίντεο την ράμπα την κατεβάζει μια πολίτης στη Σουηδία, χωρίς να τον κοιτάει επικριτικά.

Ο οδηγός δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα και ούτε του είπε «αφού δεν μπορείς γιατί βγαίνεις μονός σου».

Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει πώς είναι η κατάσταση στα ΜΜΜ στην Σουηδία:

@kapten_amearika Σας φαίνεται εφικτό κάτι τέτοιο για την Αθήνα/Ελλάδα; #amea #anapiria #fyp #prosvasimotita ♬ original sound - Κάπτεν ΑμεΆρικα

Και εδώ μπορείτε να δείτε την άθλια κατάσταση των ΜΜΜ στην Ελλάδα, και τον εξευτελισμό του «kapten_amearika» από οδηγό λεωφορείου.

Οι συγκρίσεις ίσως και να είναι ανώφελες.