Ελλάδα

Συναγερμός στην Εύβοια για τις απόπειρες αρπαγής ανηλίκων - Ομάδα της ΟΠΚΕ «χτενίζει» τις περιοχές

EUROKINISSI EUROKINISSI
Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει μεγ΄αλη ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Συναγερμό στην Αστυνομία, έχουν σημάνει τα περιστατικά απόπειρας αρπαγής τριών ανηλίκων, από δύο άντρες, στο Μαντούδι και στο χωριό Τριάδα του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Το Dnews επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Μαντουδίου κ. Καντζούρα, οποίος κάνει έκκληση στους γονείς, να συνοδεύουν πάντα τα παιδιά τους και να μην τα αφήνουν μόνα τους.

Σύμφωνα με τον κ. Καντζούρη, την περασμένη Πέμπτη, ένα κοριτσάκι, του οποίου η γιαγιά έχει εμπορικό κατάστημα στην πλατεία, πήγαινε στο σπίτι από το κατάστημα. Μία απόσταση περίπου 200 μέτρα, από έναν  παράδρομο από την πλατεία. «Εκεί ήταν ένα αραγμένο ένα μαύρο πολυτελές αυτοκίνητο, με φιμέ τζάμια. Μπροστά από αυτό ήταν ένα μικρό γκρι φορτηγάκι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ένας εύσωμος άνδρας, άνοιξε το παράθυρο και μίλησε στο παιδάκι, λέγοντας του να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, «για να πάνε σε ένα μέρος που έχει πολλά παιχνίδια να παίξει». Το κοριτσάκι, φοβήθηκε, κρύφτηκε πίσω από ένα φορτηγό και έφυγε τρέχοντας προς το σπίτι. Το είπε στους γονείς του, οι οποίοι και βγήκαν να βρουν τους δύο άντρες, αλλά είχαν φύγει από το σημείο», αναφέρει στο Dnews, ο αντιδήμαρχος.

Μία ώρα όμως πιο πριν, στις 5:30 το απόγευμα, κοντά στο Λύκειο, είχε γίνει και άλλο ανάλογο περιστατικό, στο οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκαν τα ίδια αυτοκίνητα και οι ίδιοι άντρες, προσπαθώντας αυτή τη φορά να παρασύρουν ένα αγοράκι.

«Κάνω έκκληση στους γονείς. Μην αφήνετε ποτέ τα παιδιά μόνα τους, τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντα. Ειδοποιήθηκε η αστυνομία και κάνει έρευνες. Έχει πάρει υλικό από όλες τις κάμερες και στα δύο σημεία, αλλά δε γνωρίζω αν έχει προκύψει κάτι», καταλήγει ο κ. Καντζούρης.