Ελλάδα

Κακοκαιρία εξπρές: Πότε θα χτυπήσει την Αττική

Κακοκαιρία εξπρές: Πότε θα χτυπήσει την Αττική Φωτογραφία: Intime
Επικαιροποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε χθες η ΕΜΥ: Πότε θα βρέξει στην πρωτεύουσα

Βροχερός θα είναι ο καιρός σήμερα προς τα δυτικά και βόρεια της χώρας, με ένα μικρό πέρασμα καταιγίδων και από την Αττική!

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέρχος Μαρουσάκης ανέφερε πως θα δούμε βροχές και στην Αττική - και συγκεκριμένα μέχρι το μεσημέρι - χωρίς ωστόσο να προβλέπεται κάποιας ιδιαίτερης έντασης φαινόμενο.

Την ίδια πρόγνωση έκανε και ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος, μετεωρολόγος της ΕΡΤ, σημειώνοντας πως στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές με πιθανή ασθενή βροχή μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι από νότιες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με το νέο εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις, μέχρι σήμερα το απόγευμα της Πέμπτης.

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:

α. από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (25-10-2023) προς Πέμπτη (26-10-2023) η περιοχή της Κέρκυρας-Παξών και η Ήπειρος.

β. από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26-10-2023) η δυτική Στερεά και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι η βορειοδυτική Πελοπόννησος.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το μεσημέρι στα βόρεια τμήματα και από τις απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα.