Ελλάδα

Νεκρά βρέφη στην Πάτρα: Ξεκινάει γονιδιακός έλεγχος για τους θανάτους - Στην αστυνομία για κατάθεση μητέρα και γιαγιά

Νεκρά βρέφη στην Πάτρα: Ξεκινάει γονιδιακός έλεγχος για τους θανάτους - Στην αστυνομία για κατάθεση μητέρα και γιαγιά
Απροσδιόριστη παραμένει η αιτία των θανάτων των δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα, όπου παρενέβη η Εισαγγελία, ενώ πλέον αναμένεται να γίνει γονιδιακός έλεγχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει γονιδιακός έλεγχος για τους θανάτους των δύο βρεφών στην Κάτω Αχαΐα, καθώς φαίνεται πώς υπάρχει οικογενειακό ιστορικό. Μάλιστα η 23χρονη μητέρα, πριν την κηδεία του δεύτερου παιδιού της, κλήθηκε από την αστυνομία για να δώσει παραπάνω πληροφορίες. Επιπλέον στην αστυνομία πήγε την Πέμπτη και η γιαγιά των βρεφών, η μητέρα δηλαδή της 23χρονης.

Το χρονικό

Το πρώτο βρέφος, ήταν 20 ημερών, και πέθανε τον Ιούνιο του 2022. Τότε η μητέρα ήταν μόνη της στο σπίτι και βρήκε το παιδάκι της χωρίς τις αισθήσεις του, ειδοποίησε αμέσως ασθενοφόρο και το παιδί έφτασε πολύ γρήγορα στο κέντρο υγείας.

Οι γιατροί έκαναν ΚΑΡΠΑ αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε κάποιο αποτέλεσμα. Για τον θάνατο του 20 ημερών βρέφους σχηματίστηκε δικογραφία, όπου και η μητέρα και η γιαγιά είχαν πάει στην αστυνομία για να καταθέσουν.

Το δεύτερο βρέφος, το οποίο ήταν 2 μηνών, διεκομίσθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο περί τα τέλη Σεπτεμβρίου, τότε η μητέρα είπε στους γιατρούς ότι το παιδία είχε σπασμούς. Αφού νοσηλεύτηκε για λίγες μέρες στο Καραμανδάνειο, οι γιατροί της είπαν ότι πρέπει να κάνει παραπάνω εξετάσεις στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» και το 2 μηνών βρέφος πέθανε μετά από ένα μήνα νοσηλείας.

Τι λέει η 23χρονη μητέρα

Τα συμπτώματα που είδε στο πρώτο βρέφος, που έφυγε από τη ζωή όταν ήταν20 ημερών, περιέγραψε η 23χρονη μητέρα και έκανε λόγο για περίεργους ήχους που άκουσε να βγάζει το βρέφος μέσα στην κούνια, μάλιστα είπε «φώναξα την σπιτονοικοκυρά μου που ήταν δίπλα και μου είπε ότι το παιδάκι φεύγει και φωνάξαμε ασθενοφόρο».

Για το δεύτερο παιδί η 23χρονη υπογράμμισε ότι «έκανε ένα σύμπτωμα στο σπίτι, όπου γυρνούσαν τα μάτια της και έκλαιγε. Πήγαμε στο Κέντρο Υγείας και το παιδί συνήλθε. Είπαν δεν ήταν κάτι, έχει σωστούς σφυγμούς, αλλά πρέπει να πάει στο Καραμανδάνειο. Είχε σπασμούς. Μας έστειλαν στο Παίδων Αγία Σοφία. Ήμασταν έναν μήνα μέσα, κάναμε όλες τις εξετάσεις. Εκεί μου είπαν ότι οι σπασμοί ίσως είναι από κάποιο φάρμακο».

Η 23χρονη αποκάλυψε ότι ήταν παρούσα και σε έναν ακόμη θάνατο, καθώς εκτός από την αδελφή της που πέθανε ξαφνικά πριν από 14 χρόνια, είδε το μωρό της φίλης της να πεθαίνει μπροστά της, με τρόπο παρόμοιο.

«Μακάρι να είναι ιατρικό, κρατάω μικρό καλάθι» λέει η γιαγιά των παιδιών

«Για εμένα μπορεί να υπάρχουν παραλήψεις. Δεν γίνεται 1,5 μήνα, μέσα στο νοσοκομείο να μην βρίσκουν τι έχει, ούτε να το βάζουν εντατική όπως το είχαν στο Καραμανδάνειο εδώ στην Πάτρα, ούτε να υπάρχει τόση σοβαρότητα της κατάστασης ότι πάει δηλαδή, ότι περιμένουμε να πεθάνει και τελικά το παιδί να καταλήγει.

Έκανε ένα ψευτοτρέμουλο γιατί ήταν σαν παράλυτο πράγμα. Ένα πουπούλο σου λέω. Απλά γύρισαν τα μάτια της τούμπα, και αν δεν την ζορίζαμε, το νερό που της έριξε η Ειρήνη δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει το παιδί, όσο το άφηνε δηλαδή, ήταν σαν να μαύριζε.

Έχω κλειδωθεί αυτή την στιγμή μέσα στο σπίτι μου. Έχω ζήσει πολλά αυτές τις ημέρες. Χθες ήταν ακόμη πιο δύσκολο και ακόμα άκρη δεν μπορώ να βγάλω».