Ελλάδα

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια ταρακούνησε και την Αττική - Αρκετοί μετασεισμοί στην περιοχή

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια ταρακούνησε και την Αττική - Αρκετοί μετασεισμοί στην περιοχή
Ένας αρκετά ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ συνέβη λίγα λεπτά μετά τις 8 το πρωί της Παρασκευής, στο Προκόπι Ευβοίας, όπου έγινε αρκετά αισθητός και στην Αττική.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν ζημίες ή προβλήματα από τον σεισμό στην Εύβοια.

Αναλυτικά σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

  • Χρόνος Γέννησης [GMT] : 03/11/2023 06:26:37.26
  • Μέγεθος : 5.2
  • Γεωγραφικό Πλάτος [°N] : 38.7282
  • Γεωγραφικό Μήκος [°E] : 23.5625
  • Εστιακό Βάθος [km] : 14.2
  • Τοποθεσία : 6 Χλμ. Α του Προκοπίου Ευβοίας

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 11 03 8.37.35 πμ

Μετά από 7 λεπτά, στις 8:33, έγινε ένας πρώτος αρκετά ισχυρός μετασεισμός, στο Προκόπι Ευβοίας, της κλίμακας 3,7 Ρίχτερ.

Στις 8:43 ο δεύτερος μετασεισμός 2,6 Ρίχτερ, και 8:51 ο τρίτος μετασεισμός 3,1 Ρίχτερ.

«Είναι νωρίς να ξέρουμε» λέει ο Λέκκας

«Είναι νωρίς για να ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Με βάση το ιστορικό δεδομένο δεν έχουμε μεγάλους σεισμούς στην περιοχή. Πιθανότατα αυτός ο σεισμός να είναι η οροφή, αλλά ας περιμένουμε.

Οι κάτοικοι πρέπει να αποφεύγουν τις κατοικίες που είναι παλιές και στο οδικό δίκτυο να αποφεύγουν περιοχές επιρρεπείς στις κατολισθήσεις. Για το τι θα ακολουθήσει θα το δούμε στη συνέχεια με βάση τις καταγραφές», σημείωσε στη δημόσια τηλεόραση ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.

Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Μαντουδίου Γιάννης Καντζούρης μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση είπε: «Ήταν τόσο μεγάλος ο σεισμός που προμηνύω πως θα έχουμε πολλές ζημιές. Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους, καθώς και οι μαθητές των σχολείων».