Ελλάδα

Live: Η κακοκαιρία σαρώνει τώρα την Αττική - Πού έχει καταιγίδες

Live: Η κακοκαιρία σαρώνει τώρα την Αττική - Πού έχει καταιγίδες Φωτογραφία: EUROKINISSI
Η κακοκαιρία χτυπά ήδη βόρειες περιοχές της Αττικής, με τη βροχή να είναι έντονη σε Άνοιξη, Άγιο Στέφανο, Δροσιά, Φάληρο, Πέραμα, Πειραιά και στο Κέντρο της Αθήνας.

Η κακοκαιρία σαρώνει τώρα την Αττική αυτή την ώρα. Οι ουρανοί έχουν ανοίξει σε πολλές περιοχές και στο Κέντρο της Αθήνας. 

Λόγω συσσώρευσης υδάτων, η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας:

  • Στον παράδρομο της ΝΕΟΑΛ, στο ύψος του κόμβου Βαρυμπόμπης
  • Στην πλατεία Δροσιάς
  • Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της ΝΕΟ Αθηνών-Λαμίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βαρυμπόμπη, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου.
  • Διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Διαδόχου Κωνσταντίνου από το ύψος της οδού Ηλία Μπερτόλη, στην περιοχή των Σπάτων.

Συνολικά 86 κλήσεις έλαβε σήμερα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω εκδήλωσης ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής. Οι περισσότερες από τις κλήσεις αφορούσαν αντλήσεις υδάτων.

Συγκεκριμένα:

  • Στην Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 80 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 14 αντλήσεις υδάτων
  • Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 4 αντλήσεις υδάτων

Σημειώνεται ότι η Πολιτική Προστασία απηύθυνε εκ νέου συστάσεις προς τους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο, επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Tο έκτακτο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία

«Οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις, χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα Πέμπτη 04/07/24 θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως νομοί Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής) καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr). Η επικαιροποίηση των προγνώσεων θα γίνεται ανά δωδεκάωρο.

Εν τω μεταξύ, στην Αττική εστάλη 112 για την κακοκαιρία για περιορισμό των μετακινήσεων, καθώς προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και αναφέρει ότι προβλέπονται «τοπικά ισχυρές καταιγίδες στην Αττική από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες».

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1166989671090133/}

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1019992599468215/}

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1941803439581436/}

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/videos/1392328818124888/}

{https://www.facebook.com/meteo24news.gr/videos/501597329066672/}

{https://www.facebook.com/meteo24news.gr/videos/1001775924444323/}