Ελλάδα

Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο - Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί - Νεκρά ζώα και χωριά χωρίς ρεύμα

Oλονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Κάρυστο - Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί - Νεκρά ζώα και χωριά χωρίς ρεύμα
Νύχτα κόλασης και αγωνίας ζουν για άλλη μια φορά οι κάτοικοι της Εύβοιας με την φωτιά στη Κάρυστο να συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτα και 4 οικισμούς να έχουν εκκενωθεί.

Η φωτιά ξεκίνησε από το χωριό Αμυγδαλιά του Δήμου Κάρυστου και αυτή την ώρα έχει επεκταθεί σε δεκάδες χωριά στο Κάβο Ντόρο στη νοτιότερη πλευρά του νησιού και πλέον καίει ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών ανέμων.

Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά εκκενώθηκαν καθώς απειλούνταν από τις φλόγες, ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, το βράδυ του Σαββάτου (4/11) εκκενώθηκαν και τα χωριά Καλαμάκι και Σχίζαλη.

Νεκρά ζώα, καμμένα μαντριά και χωριά χωρίς ρεύμα

«Υπάρχουν δεκάδες νεκρά ζώα, έχουν καεί μαντριά. Οι φλόγες έχουν περικυκλώσει όλη την Αμυγδαλιά. Η φωτιά αυτή την ώρα κατευθύνεται προς Καλαμάκι έχει περάσει από παρά πολλά χωριά της περιοχής, ωστόσο αφήνει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Χωριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα η κατάσταση είναι παρά πολύ δύσκολη», δήλωσε χαρακτηριστικά κάτοικος της περιοχής στο evima.gr.

{https://www.youtube.com/watch?v=5VnWfklqTPw}

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Κελαϊδίτης

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 – 9 μποφόρ – οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες. Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Κελαϊδίτης αργά το απόγευμα.

Ενισχυμένες οι δυνάμεις που επιχειρούν στην Αμυγδαλιά Καρύστου

Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική ενισχυμένες είναι οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην Αμυγδαλιά Καρύστου Ευβοίας. Στο σημείο επιχειρούν 56 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα, ενώ επιχείρησαν δύο αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.