Ελλάδα

Τραγωδία με νεκρό βρέφος στον Βόλο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τραγωδία με νεκρό βρέφος στον Βόλο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση
Επί 1,5 ώρα προσπαθούσαν να επαναφέρουν στη ζωή το βρέφος μόλις 4 μηνών που υπέστη ανακοπή στον αξονικό του νοσοκομείου, όπου μεταφέρθηκε αφού παρασύρθηκε απο διερχόμενη μοτοσικλέτα.

Βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση είναι η αιτία θανάτου του μόλις 4 μηνών αγοριού που, ενώ διέσχιζε το δρόμο με τον παππού του, παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσικλέτα στον Βόλο.

Σημειώνεται πως η νεκροτομή στη σορό του μικρού αγοριού ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι από την ιατροδικαστή Χρυσαυγή Κούση. Σύμφωνα με τα ευρήματα, το παιδί έφερε μόνο ένα χτύπημα στο κεφάλι, το οποίο ήταν και το θανατηφόρο.

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε την Κυριακή ο 33χρονος οδηγός τη μοιραίας μηχανής που το βράδυ του Σαββάτο παρέσυρε έναν 53χρονο, ο οποίος είχε στην αγκαλιά του το μόλις 4 μηνών εγγονάκι του, ενώ προσπαθούσε να διασχίσει κάθετα την οδό Ιάσονος.

Ο νεαρός οδηγός ισχυρίστηκε ενώπιον του ανακριτή, ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη εκινείτο για άλλα 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.

Σημειώνεται ότι ο 33χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 53χρονος παππούς καθόταν με την γυναίκα του σε κατάστημα εστίασης. Μετά από λίγο έφτασαν κόρη, γαμπρός και η μόλις 4 μηνών εγγονή του. Τότε θέλοντας να βοηθήσει διέσχισε την οδό Ιάσονος, πήρε το μωρό χωρίς το καρότσι του και προσπάθησε να επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο, διασχίζοντας την Ιάσονος στο ύψος με την Αντωνοπούλου.