Ελλάδα

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία
Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός για τον πυροβολισμό του 17χρονου στη Βοιωτία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει πως «Σε συνέχεια της από 12-11-2023 Ανακοίνωσης σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή της Βοιωτίας, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία».

Τι αναφέρει ο αδερφός του

"Ο αστυνομικός οδηγός του τζιπ κρατούσε στο χέρι του πιστόλι και με το μπροστινό μέρος του, χτύπησε το παράθυρο του αδελφού μου μια φορά δυνατά. Ο αδελφός μου άνοιξε τη πόρτα τέρμα και ο αστυνομικός τον κλώτσησε στα πλευρά. Του είπε δυνατά 'κατέβα κάτω'.
«Ο αδελφός μου σήκωσε ψηλά τα χέρια και μόλις πήγε να βγει με σηκωμένα τα χέρια ακούμπησε το πιστόλι που τον σημάδευε και ο αστυνομικός τον πυροβόλησε μια φορά. Έπεσε στο δρόμο γεμάτος αίματα».

Με αυτά τα λόγια, ο αδερφός του 17χρονου Ρομά που έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά το βράδυ του Σαββάτου, περιέγραψε στην κατάθεση του στις αρχές τα όσα εκτυλίχθηκαν τα κρίσιμα δευτερόλεπτα πριν τον θανάσιμο πυροβολισμό.

Ντοκουμέντο από κάμερα ασφαλείας σπιτιού στο Λεοντάρι Βοιωτίας, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή των αρχών, έχει καταγράψει ηχητικά την αιματηρή κατάληξη της καταδίωξης και εξετάζεται στα πλαίσια της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του ανήλικου Ρομά.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ο 17χρονος έχασε τη ζωή του από το "τυφλό" τραύμα που προκάλεσε η σφαίρα στην αριστερή τραχηλική χώρα.

"...άκουσα τον πυροβολισμό"

"... είδα το Γ. να τραβάει τον οδηγό προς τα έξω και σε κάποια στιγμή ενώ βρισκόταν δίπλα στην πόρτα και τον τραβούσε άκουσα τον πυροβολισμό", περιγράφει σε άλλη κατάθεση αστυνομικός της ΟΠΚΕ που συμμετείχε στην καταδίωξη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. "Τότε εγώ βγήκα μπροστά στην πίσω αριστερή πόρτα του οχήματος και είδα ότι κάποιος προσπάθησε να βγει από αυτήν αλλά εγώ τον εμπόδισα κλείνοντας την πόρτα. Φτάνοντας δίπλα στο δρόμο είδα τον οδηγό του οχήματος να έχει αίματα στο κεφάλι του και το λαιμό του. Ο Γ. κοίταξε προς το μέρος μου και με ρώτησε τι έγινε; Εκείνη την ώρα είδα ότι το όπλο του Γ. ήταν στην θήκη της ζώνης του", αναφέρει ο αστυνομικός σε άλλο σημείο της κατάθεσης, υποστηρίζοντας ότι δεν είδε τον Αστυφύλακα να κρατάει το όπλο στο χέρι καθώς: "κοίταζα τις άλλες πόρτες του οχήματος μήπως ανοίξουν και βγει κάποιος έξω".