Πολιτική

«Ο Ίωνας δεν ήταν αθώος»: Αντιδράσεις από την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδος

«Ο Ίωνας δεν ήταν αθώος»: Αντιδράσεις από την ανακοίνωση της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδος Φωτογραφία: AMNA
Αντιδράσεις σήκωσε η ανακοίνωση της παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα για τον θάνατο του Ίωνα στο Τελ Αβίβ, μετά την ένοπλη επίθεση μελών της Χαμάς κατά αθώων πολιτών σε στάση του τραμ. Απάντηση από Άδωνι Γεωργιάδη.

«Ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν, μέλος του ισραηλινού στρατού», αναφέρει η Παλαιστινιακή παροικία Ελλάδος σε ανακοίνωσή της στο Χ για την δολοφονία του 26χρονου Έλληνα στην τρομοκρατική επίθεση το Τελ Αβίβ, προκαλώντας αντιδράσεις και στην πολιτική σκηνή.

Η ανακοίνωση της Παλαιστινιακής παροικίας Ελλάδος

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους στο Χ, γράφουν: «Με μεγάλη λύπη απευθυνόμαστε στον τραγικό θάνατο του Ίωνα, ενός Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Ισραήλ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι, δυστυχώς, ο Ίωνας δεν ήταν αθώος πολίτης που επισκεπτόταν το Ισραήλ. Ήταν, μέλος του ισραηλινού στρατού. Αυτό το ανησυχητικό γεγονός εγείρει ένα σημαντικό ερώτημα: Γιατί αισθάνθηκε την ανάγκη να πάει στο Ισραήλ, σε έναν τόπο σύγκρουσης, και να πεθάνει εκεί όταν η Ελλάδα είναι η πραγματική του πατρίδα!».

Στην ανάρτηση της η Αντιπροσωπεία της Παλαιστινιακής Αρχής δημοσιεύει φωτογραφίες του νεαρού Ιωνά από την περίοδο της στρατιωτικής του θητείας στο Ισραήλ, που ήταν το 2017-2018, όπως φαίνεται από την ημερομηνία που δημοσιεύτηκαν στο Instagram του οι εικόνες, δηλαδή πριν την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Σφοδρή ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αναδημοσίευσε την ανακοίνωση, γράφοντας:

«Η ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Παλαιστινιακής Αρχής για τον νεκρό Ιωνά εκτός από προφανώς αισχρή, αποτελεί και την απόδειξη του πραγματικού προβλήματος. Κατά τους Παλαιστινίους κανένας Εβραίος πολίτης δεν είναι αθώος άρα όλοι καλώς σκοτώνονται είτε από τρομοκράτες, είτε από ρουκέτες, είτε από σφαγές όπως της 7ης Οκτωβρίου. Ποιο το «έγκλημα» του Ιωνά που το κατέστησε «ένοχη», υπηρετούσε στον Ισραηλινό Στρατό…όμως όλοι οι πολίτες του Ισραήλ, άνδρες αλλά και γυναίκες υπηρετούν στον Στρατό καθώς το κράτος αυτό περιβάλλεται από εκατομμύρια εχθρούς που καθημερινά ορκίζονται ότι θα το αφανίσουν από τον χάρτη. Ο Ίωνας περπατούσε αμέριμνος και άοπλος στο δρόμο, στην πόλη του, στο σπίτι του και δύο τρομοκράτες τον σκότωσαν εν ψυχρώ, αλλά δεν ήταν αθώος σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή διότι υπηρέτησε την θητεία του στον στρατό…γι' αυτό είμαστε με το Ισραήλ διότι έχουν και οι Εβραίοι το δικαίωμα να έχουν πατρίδα στην οποία θα είναι επιτέλους ασφαλείς».