Ελλάδα

Πολυτεχνείο: Σε «πεδίο μάχης» Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, επεισόδια με μολότοφ

Πολυτεχνείο: Σε «πεδίο μάχης» Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, επεισόδια με μολότοφ Φωτογραφία: Αρχείου - ΙΝΤΙΜΕ
Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από την πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου στο περιθώριο της πορείας για την 50ή επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 20:00 περίπου 40 άτομα βρέθηκαν στο σημείο, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους. Αυτήν τη στιγμή έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα στην Ούλωφ Πάλμε και έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 «Πεδίο μάχης» η Πάτρα

Μέλη αντιεξουσιαστικών κινήσεων, σύμφωνα με το pelop.gr, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και φοιτητές συμμετέχουν στην πορεία που έχει «νεκρώσει» την κίνηση των οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους της Πάτρας και κρατά κλειστή τη Γούναρη και την Κορίνθου.

Η πορεία ξεκίνησε από το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου, στην οδό Κορίνθου και η πορεία κατευθύνθηκε προς το μνημείο του Νίκου Τεμπονέρα πίσω από τα Υψηλά Αλώνια.

Οι δυνάμεις της Αστυνομίας είναι ισχυρές αυτήν την ώρα. Η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ από την αρχή της πορείας ήταν διακριτική με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ να ακολουθούν τις κινήσεις των συμμετεχόντων.

Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η ειρηνική πορεία χιλιάδων Πατρινών, όπου εκφράστηκε και η αλληλέγγυα στάση στο λαό της Παλαιστίνης.

«Βροχή» άρχισαν να πέφτουν εδώ και λίγη ώρα οι κρότου λάμψεις, με τις κεντρικές οδούς της πόλης να έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

{https://youtu.be/FG-yD-r74K8}

Επεισόδια με μολότοφ στην Θεσσαλονίκη 

Μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο των 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με μολότοφ και πέτρες σε δυνάμεις της αστυνομίας στην περιοχή της Καμάρας.

Έπεσαν μολότοφ και δακρυγόνα

Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προσπαθώντας να διαλύσουν τους αντιεξουσιαστές.

Λίγα λεπτά μετά, η ένταση κόπασε και τα άτομα, που είχαν εμπλοκή στα επεισόδια σκόρπισαν στα στενά.

{https://youtu.be/ij6BrSeKbNY}

 {https://youtu.be/JFzSf5sE5cA}