Ελλάδα

Εύβοια: «Εντοπίστηκε» ακόμα ένας σκελετός, το «σενάριο» για την... Οθωμανική περίοδο

Εύβοια: «Εντοπίστηκε» ακόμα ένας σκελετός, το «σενάριο» για την... Οθωμανική περίοδο
Ακόμα ένας ανθρώπινος σκελετός βρέθηκε την Παρασκευή στο κέντρο της Ιστιαίας, σε μικρή απόσταση από όπου πρόσφατα βρέθηκαν και οι άλλοι πέντε.

Ο δρόμος στον οποίο γίνονται τα έργα είναι τουλάχιστον 200 ετών και δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί σε ποιους ανήκουν οι σκελετοί, ενώ «μελετάται» αν αποτελούν αρχαιολογικά ευρήματα.

Το γεγονός ότι είναι ακέραιοι κάτω από το τσιμέντο της πόλης, καταρρίπτει το ενδεχόμενο να ανήκουν σε πρόσφατη ταφή και εκτιμάται ότι ανήκουν σε προγενέστερους χρόνους, με πιθανότερο σενάριο λόγω και του βάθους στο οποίο βρέθηκαν, να σχετίζονται με την Οθωμανική Περίοδο και ίσως πρόκειται για ανθρώπους που πέθαναν πριν την επανάσταση του 1821.

Σε κάθε περίπτωση ο δρόμος στον οποίο γίνονται τα έργα είναι τουλάχιστον 200 ετών, ενώ πιθανά θα βρεθούν και άλλοι σκελετοί, διότι άλλοτε στην περιοχή υπήρχε τζαμί.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε μιλώντας στο evima.gr ο Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς πρόκειται για σκελετούς που βρέθηκαν στο σημείο χωρίς να υπάρχουν ίχνη ταφής τους, δηλαδή κάποιου συγκεκριμένου τελετουργικού και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να προσδιοριστεί το σε ποιους ανήκουν.

Σίγουρα, εκτιμά, πρόκειται για αποθανόντες πριν από την απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό αφού μετά στην συγκεκριμένη περιοχή, δημιουργήθηκε δρόμος.

Παράλληλα, μέχρι στιγμής, δεν προκύπτει πως σχετίζονται με κάποια ταφή, παρά το γεγονός πως στην περιοχή υπήρχε βάσει ιστορικών στοιχείων οθωμανικό νεκροταφείο.