Ελλάδα

«Ακουμπούσε σε σημεία στο σώμα μου και δεν ήθελα» - Πώς ο 12χρονος αποκάλυψε τι βίωσε στα χέρια του ιερέα

«Ακουμπούσε σε σημεία στο σώμα μου και δεν ήθελα» - Πώς ο 12χρονος αποκάλυψε τι βίωσε στα χέρια του ιερέα
Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση του ιερέα στη Σαλαμίνα, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία της ασέλγειας σε 12χρονο.

 Ο κατηγορούμενος, που είναι παλαιοημερολογίτης, ιερουργεί σε ιδιωτική μονή του νησιού και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε νέους στα social media.

Ανατριχιαστικά είναι όσα είπε ο 12χρονος στους αστυνομικούς, μετά τη σύλληψη του ιερέα

Ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας που συνελήφθη την Κυριακή στη Σαλαμίνα κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις σε βάρος ενός 12χρονου, είχε απασχολήσει άλλες δύο φορές τις Αρχές για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση ανηλίκων. Ο ιερέας παρέμενε ελεύθερος, εν αναμονή του Εφετείου. Το ανήλικο αγόρι κατάφερε να σπάσει τη σιωπή του, περιγράφοντας τον εφιάλτη που ζούσε για περίπου έξι μήνες. Οι γονείς του 12χρονου είχαν τυφλή εμπιστοσύνη στον ιερέα και δεν μπορούσαν να διανοηθούν τις αρρωστημένες πράξεις που συνέβαιναν εις βάρος του παιδιού τους ενόσω εκείνοι απουσιάζουν και τον άφηναν μαζί του. 

biastis iereas

«Προσπαθούσε συνεχώς να είμαστε μόνοι, με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία» 

«Προσπαθούσε συνεχώς να είναι μόνος μαζί μου. Πότε στο σπίτι μας, πότε στο δικό του σπίτι. Είναι φίλος της οικογένειας μας. Όμως ένιωθα άσχημα κάθε φορά που με πλησίαζε. Με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματος μου και με έκανε να αισθάνομαι άβολα. Δεν μου αρέσει να είμαι κοντά στον ιερέα.» είπε το 12χρονο θύμα του ιερέα.

Τότε οι γονείς πήραν αμέσως το παιδί τους και το οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας. Η τοπική κοινωνία της Σαλαμίνας είναι σοκαρισμένη. Πάντως, σύμφωνα με ορισμένες μαρτυρίες, υπήρχαν ορισμένα σημεία στη συμπεριφορά του παλαιοημερολογίτη ιερέα που δεν άρεσαν σε κάποιους κατοίκους του νησιού.

Είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και κυκλοφορούσε ελεύθερος

Ο έλεγχος στο φάκελο του ιερέα, έδειξε πως το 2018 είχε συλληφθεί για ανάλογο αδίκημα σε ένα 11χρονο αγόρι, αλλά αφέθηκε ελεύθερος, με την υπόθεση σήμερα να βρίσκεται στο Εφετείο. 

Παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών ο ιερέας

Ο παλαιοημερολογίτης παπάς είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έβρισκε ευκαιρία όταν ο 12χρονος ήταν μόνος στο σπίτι να διαπράττει τις αρρωστημένες πράξεις του πάνω στο κορμάκι του παιδιού. Ο ιερέας συνελήφθη από τους αστυνομικούς το πρωί της Κυριακής ενώ πραγματοποιήθηκε έρευνα στους χώρους της Ιεράς Μονής της Σαλαμίνας, για στοιχεία που θα επιβεβαιώσουν την δράση του. Να σημειωθεί ότι κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια, τα οποία εστάλησαν προς ανάλυση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από πρόσωπα που τον γνωρίζουν ο 68χρονος πολλές φορές κυκλοφορούσε με πολιτικά ρούχα ενώ έδινε την εικόνα ενός φιλήσυχου ανθρώπου.

Το πρωί της Τετάρτης στον ανακριτή ο ιερέας

Ο ιερέας πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα Πειραιά την Δευτέρα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη. Μέσω του δικηγόρου του κάνει λόγο για σκευωρία και κατόπιν προθεσμίας αναμένεται να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή.