Ελλάδα

«Άρωμα» γυναίκας και στο τιμόνι του Ελεγκτικού Συνεδρίου

«Άρωμα» γυναίκας και στο τιμόνι του Ελεγκτικού Συνεδρίου Φωτογραφία: Eurokinissi
Με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, στην ηγεσία του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου τοποθετείται η κ. Σωτηρία Ντούνη.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η ανάληψη ηγεσίας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, μετά την αποχώρηση στο τέλος Οκτωβρίου του κ. Ιωάννη Σαρμά. Έτσι λοιπόν, μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη, Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου τοποθετήθηκε η κ. Ντούνη, η οποία συγκέντρωσε τα 4/5 των ψήφων στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που είχε προηγηθεί.

Με την τοποθέτηση της κ. Ντούνη στο «τιμόνι» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, διαμορφώνεται πλήρης γυναικοκρατία στην ηγεσία και των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας (Άρειος Πάγος, Συμβούλιο της Επικράτειας, Ελεγκτικό Συνέδριο), περιλαμβανομένου και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Η νέα Προεδρος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου της χώρας, είναι η αρχαιότερη στην επετηρίδα των αντιπροέδρων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η κ. Ντούνη γεννήθηκε στο Κορωπί Αττικής το 1961, είναι έγγαμη και έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα Πανεπιστημίου Paris VIII στο δημοσιολογικό δίκαιο (DEA). Διορίστηκε δόκιμη εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 11.7.1989 και προήχθη σε:

  • Εισηγήτρια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 14.07.1991,
  • Πάρεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 12.09.1996
  • Σύμβουλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 26.09.2003 και
  • Αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις 13.09.2010.

Γνωρίζει την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

NETWORK