Ελλάδα

Αναμονή ακόμα και στο 100: «Αδύνατον να απαντηθούν 1000 κλήσεις το 10λεπτο από 16 τηλεφωνητές»

EUROKINISSI EUROKINISSI
Μέχρι και 1000 κλήσεις μέσα σε δέκα λεπτά, έχει δεχθεί η Άμεση Δράση.

«Η Άμεση Δράση δεν είναι για τα πάντα. Πρέπει ο πολίτης να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίρνει για οποιοδήποτε πρόβλημα στον αριθμό 100», αναφέρει στο Dnews, ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής κ. Καλιακμάνης. Ο κ. Καλιακμάνης αναφέρεται στο θέμα, με αφορμή δημοσιεύματα, ότι οι τηλεφωνητές της Άμεσου Δράσεως, δεν απαντούν σε κλήσεις.

Όπως μας πληροφορεί ο κ. Καλιακμάνης, σε κάθε βάρδια, υπάρχουν 16 τηλεφωνητές. «Μερικές φορές όμως, αναφέρει ο κ. Καλιακμάνης, οι κλήσεις που γίνονται είναι απίστευτα πολλές, το πράγμα ξεφεύγει εντελώς. Υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, δεκάλεπτο, που έγιναν 1000 κλήσεις», αναφέρει.

«Η Άμεση δράση είναι γραμμή, άμεσης ανάγκης. Που δεν παίρνουμε για το παραμικρό. Παίρνουμε μόνο όταν υπάρχει ανάγκη σοβαρή. Όταν παίρνει ο καθένας, για οτιδήποτε μπορείτε να φανταστείτε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όταν παίρνει μία γυναίκα γιατί άπλωσε στο μπαλκόνι μία άλλη γυναίκα, ή όταν παίρνει κάποιος να δηλώσει πρόβλημα υγείας και να ζητήσει ασθενοφόρο, αντί να πάρει το ΕΚΑΒ, δημιουργείται πρόβλημα. Στη συνείδηση του κόσμου, έχει περάσει ότι η Άμεση Δράση, είναι για τα πάντα. Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας, ότι Άμεση Δράση είναι η γραμμή της αστυνομίας, προκειμένου να επεμβαίνουν οι αστυνομικοί εκεί που υπάρχει άμεση ανάγκη και προτεραιότητα. Για τα υπόλοιπα ο πολίτης πρέπει να πηγαίνει στα αστυνομικά τμήματα», καταλήγει ο κ. Καλιακμάνης.