Διεθνή

Πρώτη «επιβεβαίωση» Χεζμπολάχ για τον Χασέμ Σαφιεντίν - «Χάσαμε επαφή» με τον διάδοχο του Νασράλα

Πρώτη «επιβεβαίωση» Χεζμπολάχ για τον Χασέμ Σαφιεντίν - «Χάσαμε επαφή» με τον διάδοχο του Νασράλα Φωτογραφία: EPA/ WAEL HAMZEH
Νωρίτερα αραβικά Μέσα είχαν μεταδώσει ότι ο επικρατέστερος διάδοχος για την ηγεσία της Χεζμπολάχ είναι νεκρός.

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν» αποκάλυψε πηγή της Χεζμπολάχ σε διεθνή Μέσα.

Σύμφωνα με τον Guardian, η Χεζμπολάχ, μετά από ισραηλινό χτύπημα δεν έχει επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν, ο οποίος θεωρείται ο πιο πιθανός υποψήφιος για να αντικαταστήσει τον Χασάν Νασράλα ως ηγέτη της οργάνωσης.

«Η επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν έχει χαθεί μετά τα βίαια χτυπήματα στα νότια προάστια της Βηρυτού» νωρίς την Παρασκευή, είπε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Πρόσθεσε πως «δεν γνωρίζουμε αν βρισκόταν στο σημείο του στόχου (του Ισραήλ) ή ποιος μπορεί να ήταν εκεί μαζί του».

Ωστόσο, το Al-Arabiya και άλλα αραβικά Μέσα έχουν ήδη μεταδώσει ότι είναι νεκρός.

Νωρίτερα το Σάββατο, τρεις πηγές ασφαλείας του Λιβάνου, δήλωσαν στο Reuters ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στα νότια προάστια της Βηρυτού εμπόδισαν τα σωστικά συνεργεία να ερευνήσουν τον τόπο επίθεσης όπου φέρεται να σκοτώθηκε ο διάδοχος του Νασράλα.

Ισραήλ: Προετοιμαζόμαστε για χτύπημα στο Ιράν

Την ίδια ώρα Ισραηλινός αξιωματούχος είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο στρατός «προετοιμάζει μια απάντηση» στο φράγμα των πυραύλων του Ιράν που είχε στόχο το Ισραήλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

«Οι IDF προετοιμάζουν μια απάντηση στην άνευ προηγουμένου και παράνομη επίθεση του Ιράν σε Ισραηλινούς αμάχους και τη χώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας του, καθώς δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια για το θέμα. Δεν διευκρίνισε ωστόσο ούτε τη φύση ούτε τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί αυτή η ισραηλινή κίνηση.

Από την πλευρά του ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν Μοχσέν Πακνετζάντ δήλωσε το Σάββατο ότι «δεν ανησυχεί» για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή αν και φουντώνουν οι φήμες για αντίποινα του Ισραήλ. Την ίδια ώρα η συριακή αεράμυνα αντιμετώπισε εχθρικούς στόχους πάνω από την πόλη Χομς, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.