Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Σε εξέλιξη συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα
Σε εξέλιξη βρίσκονται συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα για τα 15 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μαθητές και φοιτητες είναι συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια ενώ αναμένεται να κάνουν πορεία προς το Σύνταγμα. Η Τροχαία θα προχωρήσει σταδιακά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ανάλογα με τις συνθήκες ενώ υπάρχει σύσταση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και την στάθμευση στην ευρύτερη περιοχή.

Ο σταθμός Μετρό «Πανεπιστήμιο»  παραμένει κλειστός από τις 9 το πρωί ενώ ο σταθμός «Μοναστηράκι» θα ανοίξει στις 15:00 και θα κλείσει εκ νέου από τις 18:00. Οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς τους σταθμούς χωρίς στάση.

Επίσης θα τεθούν σε ισχύ έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις (σταδιακή και προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας, καθώς και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης), σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου της Αθήνας.

Οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες, ενδεικτικά, σε τμήματα των κάτωθι οδικών αξόνων:

Λ. Κατεχάκη,

Λ. Μεσογείων,

Λ. Βασ. Σοφίας,

Λ. Κηφισίας,

Λ. Βασ. Κωνσταντίνου,

Λ. Βασ. Αμαλίας,

Λ. Αλεξάνδρας,

Μιχαλακοπούλου,

Σταδίου,

Πανεπιστημίου και

Ακαδημίας.

Πορεία των φοιτητικών συλλόγων στην Πάτρα

Ξεκίνησε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι στην Πάτρα η πρώτη από τις δύο πορείες που έχουν προγραμματιστεί για σήμερα. Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ λίγο πριν τη 1 ξεκίνησε η πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Στην πορεία συμμετέχουν μέλη φοιτητικών συλλόγων αναφέρει το Pelop.gr.  Άλλη μία πορεία έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα, επίσης από τον χώρο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, την οποία έχουν προγραμματίσει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεντρώσεις και σε άλλες πόλεις

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει προγραμματισμένη συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα. Συγκεντρώσεις είναι επίσης προγραμματισμένες τον Βόλο, την Λάρισα, την Ξάνθη, το Αγρίνιο, την Καρδίτσα, την Κομοτηνή, την Χαλκίδα, τα Χανιά, τα Γιάννενα και την Καβάλα.

 

NETWORK