Ελλάδα

Τραγικά παιχνίδια της μοίρας με την 50χρονη που κατασπάραξαν σκυλιά

Τραγικά παιχνίδια της μοίρας με την 50χρονη που κατασπάραξαν σκυλιά Φωτογραφία: PIXABAY

Μια 50χρονη μητέρα δυο παιδιών βρήκε χθες φρικτό θάνατο, δεχόμενη την θανατηφόρα επίθεση τριών σκυλιών στη Νεοχωρούδα, στη Θεσσαλονίκη, τοι μεσημέρι της Κυριακής.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής (10/12) όταν η άτυχη γυναίκα έκανε κηπουρικές εργασίες. Εκείνη τη στιγμή τα σκυλιά διέφυγαν από την επίβλεψη του ιδιοκτήτη τους, διέσχισαν τουλάχιστον 50 μέτρα, έφτασαν μέχρι την αυλή της 50χρονης και της επιτέθηκαν. Οι δαγκωματιές ήταν αλλεπάλληλες και βαθιές σε καίρια σημεία, οδηγώντας την στον θάνατο. Μέσα στο σπίτι βρισκόταν οι δύο γιοι της 17 και 18 χρονών, οι οποίοι άκουσαν τις φωνές της, βγήκαν έξω αλλά ήταν αργά. Οι Αρχές και το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκαν άμεσα αλλά η 50χρονη είχε ήδη καταλήξει και δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Συγκλονίζει η είδηση ότι η άτυχη 50χρονη που φώναζε σε βοήθεια και προσπαθούσε απεγνωσμένα να ξεφύγει από τα μανιασμένα σκυλιά, δεν εισακούστηκε από τον κηπουρό που ήταν στο χώρο των εργασιών κοντά της καθώς ήταν κωφάφαλος και δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε. Όπως δήλωσε ο ο κοινοτάρχης του χωριού Χρήστος Σαραμούρτης τη Δευτέρα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», η άτυχη 50χρονη δεν μπόρεσε να βρει βοήθεια καθώς ο κηπουρός που βρισκόταν στο κτήμα της άτυχης γυναίκας για αγροτικές εργασίες ήταν κωφάλαλος.

Όσον αφορά στο τραγικό περιστατικό ο κοινοτάρχης του χωριού ανέφερε ότι άκουσε ότι ο ιδιοκτήτης των σκύλων υποστήριξε ότι τα ζώα έσκαψαν το χώμα κάτω από τη συρμάτινη περίφραξη και έτσι κατάφεραν να βγουν από την ιδιοκτησία του. Οι σκύλοι πλέον φυλάσσονται με μέριμνα της αρμόδιας Περιφερειακής Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Στον εισαγγελέα σήμερα o ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών που δάγκωσαν μέχρι θανάτου τη 50χρονη 

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών σκυλιών που επιτέθηκαν στην 50χρονη από τη Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια και παράβαση του νόμου περί ζώων, ενώ του επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι τα σκυλιά τα είχε για «λόγους ασφαλείας», για να φυλάνε το σπίτι επειδή βρίσκεται σε ερημική περιοχή. Η άγρια επίθεση που δέχτηκε η γυναίκα έχει προκαλέσει σοκ όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και στο πανελλήνιο ενώ παραμένει ερωτηματικό πώς τα τρία σκυλιά ξέφυγαν από το σπίτι και μπήκαν στο οικόπεδο της 50χρονης, όπου την κατασπάραξαν.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο πρώην σύζυγος της γυναίκας, ο οποίος βρίσκεται σε σοκ, υποστηρίζει ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα σκυλιά δημιουργούν πρόβλημα στην περιοχή. Μάλιστα, μια κάτοικος της περιοχής λέει ότι χθες προσπαθούσε να πάει στη δουλειά της και δεν μπορούσε γιατί την κυνηγούσαν τα τρία αυτά σκυλιά.