Ελλάδα

Ρέντη: Συρροή σεσημασμένων Χούλιγκαν στη ΓΑΔΑ - Ποιοί «άδειασαν» τον Οικονόμου

Ρέντη: Συρροή σεσημασμένων Χούλιγκαν στη ΓΑΔΑ - Ποιοί «άδειασαν» τον Οικονόμου Φωτογραφία: Intime
Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, καθώς, κορυφώνεται η κίνηση στη ΓΑΔΑ αλλά και στο κυβερνητικό επιτελείο.

Καταθέσεις και ανώνυμες τηλεφωνικές πληροφορίες έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών με στόχο να φτάσουν στα ίχνη του «καθοδηγητή» του 18χρονου αλλά και ενός στενού πυρήνα περίπου 10 ατόμων, ο οποίος εκτιμάται ότι οργάνωσε και εκτέλεσε την επίθεση κατά των αστυνομικών την περασμένη Πέμπτη στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σεσημασμένοι χούλιγκαν και άτομα γνωστά στις Αρχές καλούνται στη ΓΑΔΑ για εξέταση. Ενώ, νωρίτερα μέσα στην ημέρα οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού, είχαν προσκομμίσει στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, λίστα με 200 ονόματα σκληρών χούλιγκαν από όλες τις ομάδες και από όλη την Ελλάδα.

«Ο κατάλογος των ατόμων αυτών αφορά, όλα τα χρώματα και όλη την επικράτεια» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στο φάκελο που παραδόθηκε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, περιλαμβάνονται πολλά περιστατικά, οπαδικής- και όχι μόνον-βίας που έχουν σημειωθεί την τελευταία χρονιά.

Οικονόμου: Κοντά στην σύλληψη του ενορχηστρωτή της επίθεσης

Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επίκεινται συλλήψεις τις επόμενες ώρες καθώς η ΕΛ.ΑΣ έχει εντοπίσει τον 30χρονο εγκέφαλο και καθοδηγητή της επίθεσης, και σύντομα θα εκδοθούν τα σχετικά εντάλματα και για άλλα μέλη της συμμορίας που εμπλέκεται με περιστατικά οπαδικής βίας.

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνο στην συγκεκριμένη σύλληψη του καθ’ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από τον δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα και να επιτεθούν τους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες ξύλα πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου» δήλωσε το βράδυ της Τρίτης ο Γιάννης Οικονόμου.

Το υπουργείο... «άδειασε» τον υπουργό

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου διέρρευσαν προς «άδειασμα» του πολιτικού τους εκπροσώπου ότι... ο φερόμενος ως καθοδηγητής των επιθέσεων από τους χούλιγκαν ούτε έχει κατονομαστεί ούτε έχει ταυτοποιηθεί!