Ελλάδα

Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο με νεκρό αστυνομικό: Προφυλακιστέοι οι δυο Ρομά

Καταδίωξη στον Ασπρόπυργο με νεκρό αστυνομικό: Προφυλακιστέοι οι δυο Ρομά
Σε βάρος τους υπάρχει κατηγορία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Πειραιά, οι δύο κατηγορούμενοι Ρομά 20 και 17 χρόνων που συνελήφθησαν μετά την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που κατέληξε στον τραγικό θάνατο του 29χρονου αστυνομικού. Σε βάρος τους υπάρχει κατηγορία για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ομολόγησαν την κλοπή αλλά αρνήθηκαν υπαιτιότητα στο δυστύχημα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες στις απολογίες τους ομολόγησαν την πράξη της κλοπής, ωστόσο αρνήθηκαν την εμπλοκή τους και την υπαιτιότητά τους στο τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός.

Το χρονικό της θανάσιμης καταδίωξης

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/12) ο 29χρονος αστυνομικός έλαβε μέρος σε άγρια καταδίωξη στην περιοχή του Ασπρόπυργου. Η μηχανή που επέβαινε μαζί με 32χρονο συνάδελφό του προσέκρουσε σε προπορευόμενο περιπολικό, που ακινητοποιήθηκε απότομα όταν ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό. Ως αποτέλεσμα τραυματίστηκε θανάσιμα ο 29χρονος Χρήστος Κουρουνιώτης ενώ τραυματίστηκε σοβαρά ο συνεπιβάτης τους.

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ ο συνοδηγός αστυνομικός

Ο συνεπιβάτης του που νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο στη ΜΕΘ παραμένει διασωληνωμένος με πολλαπλά τραύματα σε λεκάνη, άκρα και πλευρά. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.