Ελλάδα

Αδιανόητο παραλήρημα Μπαλάσκα στο ΣΚΑΙ για τους Ρομά: «Θα τους πάμε αίμα»

Αδιανόητο παραλήρημα Μπαλάσκα στο ΣΚΑΙ για τους Ρομά: «Θα τους πάμε αίμα»
Με αδιανόητο ύφος και χυδαίες εκφράσεις ο αυτοαποκαλούμενος «αστυνομικός αναλυτής» Σταύρος Μπαλάσκας διευκρίνισε πώς προτίθεται η ΕΛΑΣ να «καθαρίσει» με την παραβατικότητα των Ρομά.

«Τώρα τι θα γίνει κ. Μπαλάσκα μου;»

«Τώρα θα τους "πάμε αίμα".»

«Θα τους "πάτε αίμα", μάλιστα.»

Αυτή η στιχομυθία δεν είναι επινοημένη. Είναι πραγματικός διάλογος μεταξύ του δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, Δημήτρη Οικονόμου και του «αστυνομικού αναλυτή» Σταύρου Μπαλάσκα στην τηλεόραση.

«Είδατε τι έγινε στο Μενίδι. Τώρα θα γίνονται επιχειρήσεις από ειδικές υπηρεσίες. Θα μπούνε ΟΠΚΕ, θα μπούνε ΕΚΑΜ μέσα στα σπιτάκια τους. Θα βγάλουμε τα όπλα, θα βγάλουμε τα ναρκωτικά. Θα κόψουμε τη ρίζα τώρα με τους Αλβανούς που θέλουν να γίνουν όλοι καπεταναίοι στην Ελλάδα να πουλάνε το χασίσι.

»Θα τα κόψουμε αυτά τα πραγματάκια», συνέχισε με ύφος σερίφη. «Αν δεν τα κόψουνε θα έχουν τέτοιο πολιτικό κόστος που δεν θα μπορούν να το διανοηθούν».

«Εε βέβαια», απάντησε συμφωνώντας ο Οικονόμου.

Νωρίτερα ο Μπαλάσκας είχε υποστηρίξει πως πρέπει να αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο:

«Κάποιοι λένε ότι δεν έχουμε φυλακές να τους βάλουμε». «Εεεε, τι να κάνουμε», είπε γελώντας ειρωνικά. «Χτίστε κι άλλες φυλακές, τι να κάνουμε να τους αφήσουμε έξω επειδή γεμίσαν οι φυλακές;».

Όσο για τον τρόπο με τον οποίο «πλαισιώθηκε» δημοσιογραφικά το θέμα, ήταν αρκετή και πάλι μια φράση του Σταύρου Μπαλάσκα: «Τσιγγάνοι, Ρομά, καταυλισμοί, κλοπές, ληστείες, καλάσνικοφ. Καλημέρα.» 

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα, πλήθος ΜΜΕ επιλέγει να παίξει «πολύ ψηλά» ρεπορτάζ που αφορούν την παραβατικότητα μελών συμμοριών Ρομά, χρησιμοποιώντας ακόμη και fake news.