Ελλάδα

Πολίτης όρμησε στον Νορβηγό δολοφόνο έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη

Πολίτης όρμησε στον Νορβηγό δολοφόνο έξω από τα δικαστήρια στη Θεσσαλονίκη
Δίωξη για κακούργημα ασκήθηκε νωρίτερα στον 44χρονο Νορβηγό που σκότωσε με μια μαχαιριά 32χρονο αστυνομικό σε μπαρ επί της οδού Κατσιμίδη στη Θεσσαλονίκη.

Επεισοδιακή ήταν το μεσημέρι της Παρασκευής η έξοδος από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τού 44χρονου Νορβηγού που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπυραρία της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, ένας πολίτης τού όρμησε για να τον βρίσει, όμως τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί και έτσι μπήκε στο περιπολικό συνοδεία της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται πως η εισαγγελέα άσκησε στον κατηγορούμενο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με δόλο, καθώς και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον 4ο τακτικό ανακριτή και έλαβε προθεσμία για αύριο στις 12:00.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 44χρονος έφτασε στο Μέγαρο συνοδευόμενος από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο πολίτης, μιλώντας στις κάμερες αναφέρθηκε στους αστυνομικούς που «είναι παιδιά που προστατεύουν την κοινωνία όλη. Πασχίζουν για την κοινωνία κι όλη η κοινωνία πέφτει πάνω σε αυτά τα παιδιά».

Ο πολίτης ανέφερε ότι είχε γνωρίσει τον 32χρονο αστυνομικό που δολοφονήθηκε, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικό παιδί».