Ελλάδα

Ράγισε καρδιές η μάνα του Λυγγερίδη στην κηδεία: «Βαστάω ακόμα εγώ, είμαι η μάνα του Λύγγε...»

Ράγισε καρδιές η μάνα του Λυγγερίδη στην κηδεία: «Βαστάω ακόμα εγώ, είμαι η μάνα του Λύγγε...»
Στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη έγινε η εξόδιος ακολουθία για τον 31χρονο αστυνομικό Γιώργο Λυγγερίδη που έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από μέρες νοσηλείας μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του από φωτοβολίδα στα επεισόδια στου Ρέντη.

Σημειώνεται πως στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής.

Έξω από τον ιερό ναό βρισκόταν τιμητικό άγημα της ΕΛΑΣ, αλλά και άγημα της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Τάξης, μονάδα στην οποία υπηρετούσε ο αστυνομικός Λυγγερίδης, όταν δέχθηκε την φονική επίθεση στου Ρέντη.

astynomos071

Τουλάχιστον 50 συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη, άνθρωποι από την ίδια μονάδα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη για να τον αποχαιρετήσουν, ενώ αυτοί ήταν που μετέφεραν το φέρετρο του άτυχου αστυνομικού μέσα στην εκκλησία.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του 31χρονου αστυνομικού που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Μάλιστα η μητέρα του συγκλόνισε αφού σε συλλυπητήρια που δεχόταν από συγγενή ακούγεται να λέει: «Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του ''Λύγγε''».

Σοκαριστικός είναι ο επικήδειος που εκφώνησε συνάδελφός σου κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο αξιωματικός αναφέρθηκε εκτενώς στην υπηρεσιακή διαδρομή του Γιώργου Λυγγερίδη που ξεκίνησε το 2013 στη διεύθυνση αστυνομικών επιχειρήσεων, ώσπου έφτασε στο μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου, όταν η ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε στο πόδι του μόλις 31 ετών αστυνομικού και σήμανε την αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του. «Κρατούσες όρθια την ασπίδα σου. Δεν έπεσες. Γιατί αυτό είναι το καθήκον του ΜΑΤατζή. Και εσύ το είχες ενστερνιστεί, βαθιά μέσα σου», είπε ο διμοιρίτης και συνέχισε: «Δεν πέφτει κανείς. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω μας. Ετσι κάνουμε πάντα. Πονούσες αφόρητα. Αλλά δεν έκλαψες. Δεν φώναξες. Ήσουν σοβαρός και αξιοπρεπής. Ηξερες τις συνέπειες αυτού του τραύματος. Η διμοιρία μας έκανε ό,τι μπορούσε για να σου εξασφαλίσει τη ζωή. Από αυτούς που σήμερα κρύβονται, πίσω από τη μαμά τους και τον μπαμπά τους καθώς και από τους δικηγόρους της αγαπημένης τους ομάδας.

astynomos112

Μόλις το φέρετρο βγήκε από την νεκροφόρα οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και κλάματα.

astynomos110

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσωπεί η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου) και παρευρίσκονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

astynomos084