Ελλάδα

Αγία Παρασκευή: Ο εφιάλτης του 13χρονου - Η συμμορία ανηλίκων απειλεί και τους γονείς του

Αγία Παρασκευή: Ο εφιάλτης του 13χρονου - Η συμμορία ανηλίκων απειλεί και τους γονείς του
Σοκάρουν και προκαλούν αποστροφή οι καταγγελίες για τις απειλές που δέχονται ακόμα και οι γονείς του 13χρονου, από τη συμμορία ανηλίκων που άσκησε bulling στον γιο τους, βιντεοσκοπώντας μάλιστα τις πράξεις τους.

Ο 13χρονος δέχτηκε επίθεση από τρεις ανήλικους από το σχολείο του- με τον έναν μάλιστα να είναι γνωστός του- έξω από το σπίτι του στην Αγία Παρασκευή. Οι ανήλικοι είχαν στήσει ενέδρα και, αφού βανδάλισαν το αυτοκίνητο του πατέρα του και έριξαν αυγά στο σπίτι της οικογένειας, τον έπιασαν στον δρόμο, τον χτύπησαν, του πήραν τα παπούτσια και τον τραβούσαν βίντεο, ενώ απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν, εάν μιλούσε για όσα πέρασε.

"Θα σου βάλω την berreta στο κεφάλι"

Όπως καταγγέλλουν στο Open οι γονείς του ανήλικου θύματος, οι δράστες δεν δίστασαν να τους απειλήσουν και τους ίδιους. Ειδικότερα, ο πατέρας κατήγγειλε ότι δέχτηκε απειλές μέσω των κοινωνικών μέσω δικτύωσης.

"Μου έστειλε μια φωτογραφία του γιου μου ένας άγνωστο λογαριασμός. Πάτησα εγώ το κουμπί αυτό που παίρνεις τηλέφωνο και μου λέει "θα σου κάνω λίμπα, με 50 άτομα θα έρθω". "Σιγά ρε φίλε του λέω. Μου λέει δεν είμαι φίλος σου, είμαι εχθρός σου. Θα έρθω με 50 άτομα και θα σε κάνω λίμπα. Και θα έρθω με την berreta να στη βάλω στο κεφάλι".

"Είπαν θα περιποιηθούν και εμάς"

Η μητέρα του 13χρονου αποκάλυψε τα όσα συνέβησαν: "Του έριξαν μπουνιές, τον τσέκαραν αν έχει χρήματα, του έβγαλαν τα παπούτσια του και τα πήραν μαζί τους. Τον έβαλαν να γονατίσει και τράβηξαν βίντεο" είπε η μητέρα του παιδιού.

"Τον άφησαν να φύγει λέγοντας του ότι έτσι και τολμήσει να πει κάτι στην οικογένειά του έχουν όπλο και θα τον περιποιηθούν και αυτόν και εμάς" πρόσθεσε.

 

"Το παιδί μου γύρισε σπίτι ξυπόλυτο μέσα στα αίματα"

«Είναι σοκ να βλέπεις το παιδί σου σε αυτή την κατάσταση. Ήρθε στο σπίτι το παιδί ξυπόλυτο με αίματα στη μύτη και κλαίγοντας. Τον απείλησαν εκείνη τη στιγμή πως αν μιλήσει θα τον μαχαιρώσουν με σουγιά. Και επίσης του είπαν πως αν τολμήσει και πει κάτι στους γονείς του έχουν πιστόλι και θα τον σκοτώσουν. Και αυτόν και εμάς» είπε η μητέρα του ανήλικου παιδιού στο STAR.

«Του έβγαλαν τα παπούτσια. Του έχωσε δύο μπουνιές στη μύτη. Τον έβαλαν να γονατίσει, τον τράβηξαν βίντεο ζητώντας του να αναφερθεί σε δύο κορίτσια και να αναφέρει χαρακτηρισμούς πολύ άσχημους» είπε η ίδια.

Το χρονικό του bullying που έζησε ο 13χρονος

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας έζησε ένας 13χρονος μαθητής Γυμνασίου στην Αγία Παρασκευή, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από συμμαθητές του την ώρα που έβγαλε βόλτα τον σκύλο του O μαθητής είχε βγάλει το σκύλο του βόλτα, όταν τριακόσια μέτρα από το σπίτι του, τρεις ανήλικοι τον πλησίασαν - ο ένας εκ των οποίων συμμαθητής του. Τον χτύπησαν, τον απείλησαν και τον εξευτέλισαν. Ο συμμαθητής του θύματος, φέρεται να είχε παραβατική συμπεριφορά με αρκετές αποβολές από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο φοιτούν μαζί. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα φαίνεται πως έκανε συστηματικά μπούλινγκ στον μαθητή.

«Επειδή είναι στο ίδιο σχολικό, του έκαναν κεφαλοκλείδωμα πολλές φορές. Και δεν μας είχε πει τίποτα γιατί φοβόταν ότι στο σχολείο θα τον φωνάζουν μετά "καρφί"» καταγγέλλει η μητέρα του 14χρονου. Λίγο πριν από την άγρια επίθεση είχαν πετάξει αυγά στο διαμέρισμα της οικογένειας και είχαν βανδαλίσει το αυτοκίνητο. Φαίνεται όμως να μην αρκέστηκαν σε αυτό. Έστησαν καρτέρι στον ανήλικο.