Ελλάδα

Όχι, δεν είναι η θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα σκουπίδια! Τι πρέπει να το κάνετε

Όχι, δεν είναι η θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα σκουπίδια! Τι πρέπει να το κάνετε Φωτογραφία: Theo Crazzolara από το Pixabay
Τώρα που πέρασαν οι γιορτές, πολλοί είναι αυτοί που βγάζουν τα δέντρα τους στο πεζοδρόμιο... παρατώντας τα στο πεζοδρόμιο. Αυτή, ωστόσο, δεν είναι η ενδεδειγμένη κίνηση.

Μετά και το πέρας των Θεοφανίων, οι περισσότεροι ξεκινούν το ξεστόλισμα. Τα δέντρα έχουν αρχίσει να στοιβάζονται στα πεζοδρόμια με τον Δήμο Αθηναίων να έχει ξεκινήσει ήδη την διαδικασία περισυλλογής.

Η αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ρωξάνη Μπέη μίλησε την Τρίτη στο Open απευθύνοντας έκκληση να ακολουθηθούν οι κατάλληλες διαδικασίες από τους πολίτες πριν πετάξουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους.

«Είτε φυσικά είτε ψεύτικα, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι ογκώδη οπότε το σωστό είναι καλέσουμε τον αρμόδιο Δήμο», σημείωσε.

«Δηλαδή στον Δήμο Αθηναίων να καλέσουμε είτε στο 1595 είτε το τηλέφωνο του κάθε διαμερίσματος ώστε να πούμε που θα βγάλουμε το δέντρο μας και να το γνωρίζει η υπηρεσία και να έρθει πιο άμεσα».

Υπάρχουν όμως και πιο ευφάνταστες λύσεις για τα πραγματικά χριστουγεννιατικά δέντρα!!

Mπορείτε να μεταφυτέψετε το χριστουγεννιάτικο έλατο στον κήπο ή σε μια γλάστρα. 

Προσοχή! Θα πρέπει να τοποθετήσετε το έλατο σε ένα ηλιόλουστο σημείο, αλλά όχι σε ένα μέρος που θα το χτυπάει ο καλοκαιρινός ήλιος. Φυτέψτε το σε ένα ευρύχωρο σημείο του κήπου, αποφεύγοντας τα άλλα δέντρα ή τους θάμνους σε ακτίνα τριών μέτρων. Δυο φορές το χρόνο, καλό είναι να ρίχνετε λίπασμα.Το ελάτο μεγαλώνει σε ύψος, αλλά και απλώνει τα κλαδιά του και σε πλάτος.

Το χριστουγεννιάτικο σας έλατο μπορεί να αποτελέσει, όμως, και το ιδανικό λίπασμα για τα φυτά και δέντρα του κήπου σας. Τεμαχίστε το σε μικρά κομμάτια και θάψτε τα φύλλα και τα κλαδιά του στον κήπο. 

Μπορείτε τέλος να κόψετε τα μεγάλα κλαδιά του έλατου, αφήνοντας μικρά κλαδάκια για να μπορούν κάθονται τα πουλιά ή να κρεμάσετε από τα κλαδάκια μικρές χειροποίητες ταΐστρες!